Geschiedenis

Hubo Limburg United is de jongste basketbalclub in de Belgische nationale competitie. 

In 2014 werd de club opgericht met als doel alle basketballiefhebbers in de gehele provincie te verenigen en de basketbalsport in de provincie te promoten. 

De thuiswedstrijden van Hubo Limburg United worden gespeeld in Sporthal Alverberg in Hasselt, doorgaans op vrijdagavond, en het kantoor van de club is gevestigd in het Officenter in Hasselt. Hasselt werd als thuisbasis gekozen omwille van haar centrale ligging, als hoofdstad, binnen de provincie. 

De club is echter, in tegenstelling tot andere nationale clubs, niet gelinkt aan één stad, maar bestrijkt de volledige provincie. In geen enkele andere Belgische provincie is het samenhorigheidsgevoel zo groot als in Limburg. Dat willen we ook weerspiegelen in onze club en daarvoor staat ook het woord "United" in onze clubnaam. 

Hubo is onze hoofdsponsor, die sinds het prille begin het project ondersteunt. Naast Hubo zijn er uiteraard nog tal van sponsors en partners waar de club op kan rekenen om haar sportieve en commerciële ambities te kunnen waarmaken. 

Samen met onze sponsors, supporters, spelers, vrijwilligers en staf (samen de United Family genoemd) maken wij van elke thuiswedstrijd in "The Berg" een groot feest! 

Because Limburg we are, United we stand! 

 

 

Wedstrijden

We zien je graag op onze volgende thuiswedstrijden!

Bekijk kalender