Hubo Limburg United On Wheels stoot Lede van de troon in de finale Rolstoelbasketbal

Foto Artikel Video

Op zondagochtend werd het eerste duel gespeeld tussen BC Lede en Hubo Limburg United, de finale in het Rolstoelbasketbal.

Lede lukte de eerste score via Timothy De Vos (2-0), maar Limburg antwoordde meteen tegen en nam de voorsprong over: 2-6. Bij 4-8 moest Lede een eerste time-out nemen. Dat loonde, want even later stond het 8-8. Limburg United kon Q1 toch afsluiten met een 10-11 voorsprong. Hubo opende de tweede periode met een driepunter en drie lay-ups, om een kloof van 10 punten op het bord te zetten: 10-20. Halverwege de tweede quarter stond die er nog steeds bij 14-24. Onder meer via een sterke Rob Peeters bleef Limburg de Oost-Vlaamse defensie pijn doen: 14-30. Aan de overkant rolden bij Lede alle inleggers eruit. We gingen rusten bij 16-34 in het voordeel van Limburg United. 

Na de pauze lag het spelbeeld meer in evenwicht, met scores langs beide zijden: 20-40. Een bedrijvige Tristan Van Den Eynde was alomtegenwoordig op het veld, hij zat dan al aan 8 steals. Het derde quarter werd afgesloten bij 24-46. In de slotperiode toonde Limburg United nogmaals dat ze vandaag gewoon de betere ploeg waren en bouwden ze de voorsprong verder uit. Tristan Van Den Eynde zette met een heuse triple-double de kers op de taart: 12 punten, 11 rebounds en 10 steals. 

Eindscore30-63

Check hier de volledige Box Score