Offence wins games but defence wins championships

Artikel Academy

Het afgelopen weekend was het verzamelen geblazen voor de beste Limburgse ploegen om te strijden voor de beker van Limburg. De Hubo Limburg United Academy mocht 4 ploegen naar Lummen sturen om te bewijzen dat ze de beker waard zijn.

De U21 ploeg mocht het weekend inzetten op vrijdagavond met een wedstrijd tegen Hasselt BT. Beide ploegen komen tussen de lijnen met een speciaal voor de bekerwedstrijden samengestelde ploeg. Het jonge geweld van HUBO Limburg United van het B-team (TDM1) nam het op tegen het jonge geweld van Hasselt BT A-team (TDM2).

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk. HUBO Limburg United had zijn zinnen gezet op de eerste prijs van het weekend en zou die niet lossen. Het werd een intensieve wedstrijd met een snel en goed scorend Limburg United. Dit vertaalde zich in een 97-60 eindstand en de eerste beker was een feit.

Op zaterdagavond stond Hubo Limburg United B op het veld tegen BBC Croonen Lommel, beide ploegen ontmoetten mekaar reeds in de competitie (TDM1) waar de wedstrijd telkens in het voordeel van Lommel beslecht werd. Onze jongens waren dus gewaarschuwd en wisselend scoren, spanning, drama en topbasketbal! HUBO Limburg United en BBC Croonen Lommel waren elkaar de hele wedstrijd waard. Aan het eind van het vierde kwart stond er dan ook een gelijke score op het bord 87-87. Verlengingen zouden de beslissing brengen. Wederom werden het 5 spannende minuten waarin Lommel uiteindelijk won met het kleinste verschil 97-99.

Op zondag werden we dan getracteerd op 2 jeugdwedstrijden na mekaar waarin de Academy aantrad. Eerst mocht de U14 strijden voor de beker tegen Stevoort BBC. Onze ploeg, die eerder de Beker van Vlaanderen in de wacht sleepte, was favoriet. Stevoort kwam echter niet om de underdog te spelen. Met een ijzersterke defence aan beide kanten kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Geen van beide ploegen vonden een opening bij de tegenpartij en gebruikten 3pt shots, die aan beide weinig kanten weinig resultaat hadden. De score bleef gelijk oplopen tot aan het bloedstollende einde. Twee gemaakte vrijworpen beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Academy boys, 45-43.

Als laatste Academyploeg speelde de U18 jongens tegen Hades BBC Hasselt. Onze U18 spelers, aangevuld met enkele jongens van de U16, grepen de tegenstander onmiddellijk bij de keel. Strakke defence, baas onder eigen ring en baas onder de andere ring. De hele wedstrijd lang bleven onze jongens vroeg storen, weinig ruimte geven, altijd op de help defence kunnen rekenen en geen rebounds weggeven. In de tweede helft moest Hades het tempo lossen en liep onze ploeg verder uit. Eindstand 55-98, een een terechte winst voor deze sterke ploeg.

Dit bekerweekend was een mooie afsluiter van een sportief succesvol seizoen!