Maak kennis met onze nieuwe Club Ambassador, Herman Reynders!

Maak kennis met onze nieuwe Club Ambassador, Herman Reynders!

Foto Artikel Academy

Herman Reynders is uiteraard geen onbekende voor Hubo Limburg United. In 2014 stond Herman mee aan de wieg van het project, maar zijn functie als gouverneur verplichte hem om zich op de achtergrond te houden. Nu het voor hem tijd is voor een nieuwe uitdaging, krijgt Herman de kans om zijn 2 liefdes te combineren: Limburg & basketbal – en waar kan dit beter dan bij Hubo Limburg United?

De prioriteit van onze Club Ambassador? Het promoten van Hubo Limburg United en de basketbalsport in de hele provincie!  

Herman: “Doet Hubo Limburg United het goed, dan doet elke club in Limburg het goed. Als enige Limburgse club in de hoogste reeks, blijft Hubo Limburg United een mooi uithangbord voor Limburg en natuurlijk vooral het provinciaal basketbal.. De jeugd heeft immers voorbeelden nodig, we moeten blijven handen rijken naar andere Limburgse clubs en niet in hokjes denken. Samenwerking is de sleutel, Limburgs talent in Limburg de beste opleiding geven en hen zo lang mogelijk hier houden. Het is prachtig om te zien hoe de kleintjes opkijken naar lokale talenten zoals Nathan Kuta en Leander Dedroog. En natuurlijk ook nog Hans Vanwijn. Deze spelers blijven de poulains van het publiek en dit is wat we nodig hebben, Limburg ten top. ”

Herman spreekt natuurlijk uit eigen ervaring en zal onze eigen Academy, maar ook Limburgse clubs een adviserende rol kunnen bieden als ze dit willen.

Herman: “Ik kom uit een echte basketbalfamilie. Mijn vader heeft al in 1947 basketbalclub Excelsior Hasselt gesticht en is heel lang voorzitter geweest van Runxter BB, vanaf de jaren 60 een toonaangevende club in Limburg. Het kon niet anders dat Ik al heel jong actief was op een basketbalterrein. Eerst bij de jeugd en de 1ste ploeg van Runxter in 4de nationale maar al heel snel in 1ste nationale bij St Truiden en de Belgische nationale ploeg, de huidige Belgium Lions. Na een lange basketballoopbaan waaronder 8 seizoenen in 1ste nationale, bij St Truiden, Aarschot en Beringen, 4 seizoenen in 2de nationale bij Runxter, playoffs en Europabeker, meer dan 100 selecties voor de nationale ploegen (jeugd, militairen A-ploeg) en 4 Europese kampioenschappen, ben ik op 41 jarige leeftijd gestopt. Maar nadien ben ik altijd een actieve en gepassioneerde  basketbalfan gebleven en heb ik me op diverse manieren ingezet voor onze mooie sport. Ik heb altijd geprobeerd iets terug te geven aan de sport waar ik zoveel aan te danken heb. Ik wil graag helpen om onze jonge talenten beter te maken en een mooie carrière te laten uitbouwen. Een Limburgse basketter(of basketster) in de NBA, dat zou toch schitterend zijn!

Niet alleen de basketbalsport, maar ook de Limburgse economie vaart wel bij het project.

Herman: “Door de jaren heen is Hubo Limburg United ook uitgegroeid tot een kwalitatief bedrijvennetwerk. Binnen de Impact Business Community worden een 200tal lokale ondernemers met elkaar in contact gebracht. Het maakt mij blij om te zien dat hier al een aantal mooie samenwerkingen uit zijn ontstaan, die op hun beurt weer een boost geven aan de Limburgse economie. Hubo Limburg United wil het verhaal van verbinden voortbrengen, op alle vlakken. Samen kunnen we investeren in de kwaliteit van het project en op die manier groeien. Uit mijn professionele – en sport carrière blijkt het belang van samenwerken. Samenwerken maakt de provincie Limburg sterker en zal ook Hubo Limburg United sterker maken. Ik heb alleszins goesting om erin te vliegen!

Als club zijn wij uiteraard zeer dankbaar dat wij Herman in ons team mogen opnemen.

Voorzitter Maarten Bostyn: “De visie, de ervaring, het netwerk van Herman is voor ons als club van onschatbare waarde. Zowel zijn kennis van de basketbal- als van de bedrijfswereld, maakt dat wij enorm veel van Herman kunnen leren. Samen kunnen we Hubo Limburg United meer zichtbaarheid geven en verder op de kaart zetten. We hebben veel ambitie en met Herman erbij, staan er nog veel mooie dingen te gebeuren."

Welkom in het team, Herman!

 

Bron foto: nieuwsblad.be