Limburger Sacha Massot volgend jaar nieuwe head coach bij Hubo Limburg United

Foto Artikel

Ondanks de stopzetting van huidig basketseizoen ten gevolge van het coronavirus, blijft Hubo Limburg United niet stilzitten en bereiden we ons al volop voor op de toekomst. Graag willen wij u dan ook op de hoogte brengen dat Hubo Limburg United vanaf volgend seizoen Sacha Massot aantrekt als head coach.

Hubo Limburg United en Brian Lynch hebben in onderling overleg beslist om de samenwerking na dit seizoen in alle vriendschap te beëindigen. Hubo Limburg United dankt Brian voor een alweer bijzonder geslaagde periode. Het staat vast dat Brian en Hubo Limburg United altijd met elkaar verbonden zullen blijven.

Ter vervanging van Brian ging Hubo Limburg United op zoek naar een head coach die vol enthousiasme de komende jaren zou meewerken aan de groei van het mooie project. Deze vond de club in de persoon van Limburger Sacha Massot, waarmee een contract van onbepaalde duur werd afgesloten.

Sacha past perfect in de visie en het DNA van onze club. Hij is een harde en bescheiden werker, dewelke snel en aanvallend team-basketbal predikt. Sacha is zeker geen onbekende in de basketbalwereld. Hij draaide jarenlang mee als speler op topniveau (bij onder andere Charleroi en Pepinster) en werd een groot aantal keer geselecteerd voor de Belgian Lions. Zijn ervaring op het veld in combinatie met de ervaring als headcoach bij Liège Basket afgelopen 2 seizoenen, maakt van hem de geknipte persoon om het team te leiden.

Met de aanwerving van deze Tongenaar, benadrukt Hubo Limburg United nogmaals de lokale en familiale sfeer die er heerst binnen de club. Sacha zal volgend seizoen onder andere mogen samenwerken met gevestigde waarden Wen Mukubu, Niels Marnegraeve, Maxime Depuydt en Sami Demirtas en jonge talenten Nathan Kuta en Leander Dedroog.