Start competitie uitgesteld naar het weekend van 7 november

Start competitie uitgesteld naar het weekend van 7 november

Artikel

Helaas is het coronavirus nog niet uit ons land verdwenen. Ook geldt er nog steeds een reisverbod tussen landen zoals de Verenigde Staten en België waardoor verschillende spelers nog niet hier geraken. Bijgevolg besliste de EuroMillions Basketball League dan ook om de start van de competitie met 1 maand op te schuiven naar het weekend van 7 november.

Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League: "De gevolgen van de huidige pandemie en de maatregelen die de overheid oplegt, laten de clubs niet toe om zich voor te bereiden op het seizoen. We waren voorbereid op dit scenario maar we hopen vooral dat we in november terug aan de slag kunnen."

Deze verschuiving heeft echter geen invloed op de competitieformule en het aantal thuiswedstrijden. Net zoals vorig seizoen zal de competitie starten met 10 ploegen in 2 poules, die na de winterstop samengevoegd worden. Daarnaast zullen ook de play-offs en bekercompetitie nog steeds gespeeld worden volgens de gekende formule. De kalender die enkele weken geleden online geplaatst werd, zal uiteraard wel herbekeken worden. 

Indien de maatregelen van de federale overheid het toelaten, zullen we wel zo snel mogelijk opnieuw opstarten met de intieme netwerkevents binnen onze Business Community. Meer nieuws voor de betrokken partners volgt binnenkort.

We vinden het natuurlijk zeer jammer en hopen jullie zo snel mogelijk terug te mogen ontvangen in onze Alverberg, maar dan uiteraard wel op een veilige manier.