Hubo Limburg United eerste oefenwedstrijd op eigen bodem van het nieuwe seizoen!

Artikel

“The Berg” is nog steeds van ons!

Hubo Limburg United wint zijn eerste oefenwedstrijd op eigen bodem van het nieuwe seizoen. Terwijl de club en de spelers ongeduldig wachten tot terug tenminste een deel van de Alverberg veilig gevuld kan worden, speelde Hubo Limburg United met een gehavende ploeg afgelopen zondag een oefenwedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen.

Met Luke Knapke als enige Amerikaan op het wedstrijdblad kregen onze talenten Jarne Lesuisse, Ferre Vanderhoydonck en Sam Huurman dan ook volop speelkansen. Onze onuitgegeven ploeg startte dan ook aarzelend terwijl Kangoeroes Mechelen zijn schutters wel kon vinden en halverwege het 2de quarter een 10-punten kloof uitbouwde. Maar dan sloeg de motor van HUBO Limburg Unided aan. Vooral onze grote mannen Luke Knapke en Yannick “the tank” Desiron verkleinden met ijzerster spel onder de ring de achterstand tot op 1 punt op 1,4 seconden van de rust. Domien Loubry dacht daar echter anders over en lukte nog een buzzerbeater vanop eigen helft: ruststand 40-44.

Na de rust ging Hubo Limburg United op en over de tegenstander. Niels Marnegrave dirigeerde, Maxime Depuydt vond zijn schot, Wen “Boss” Mukubu bracht zijn energie en Yannick Desiron was onhoudbaar onder de ring. De tussenspurt in quarter 3 (26-17) bracht ons 5 punten voorsprong bij aanvang van het 4de quarter: 66-61.

Het laatste quarter bleek ongemeend spannend, geen van beide ploegen gaf een duimbreed toe. In money-time vlogen de bommen aan weerskanten van het veld binnen na time-outs. Met 20 seconden op de klok leidde Kangoeroes Mechelen met 1 punt maar de laatste possessie was voor ons. Ondanks stevige defensieve druk vond Niels Marnegrave met zijn 12de assist man-van-de-match Yannick Desiron die zijn 29ste punt scoorde, eindstand: 90-89.