Oefenwedstrijden Hubo Limburg United verslagen

Artikel

15/11

Hubo Limburg united - Kangoeroes Mechelen (90-89) 

“The Berg” is nog steeds van ons! 

Hubo Limburg United wint zijn eerste oefenwedstrijd op eigen bodem van het nieuwe seizoen. Terwijl de club en de spelers ongeduldig wachten tot terug tenminste een deel van de Alverberg veilig gevuld kan worden, speelde Hubo Limburg United met een gehavende ploeg een oefenwedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen.

Met Luke Knapke als enige Amerikaan op het wedstrijdblad kregen onze talenten Jarne Lesuisse, Ferre Vanderhoydonck en Sam Huurman dan ook volop speelkansen. Onze onuitgegeven ploeg startte dan ook aarzelend terwijl Kangoeroes Mechelen zijn schutters wel kon vinden en halverwege het 2de quarter een 10-punten kloof uitbouwde. Maar dan sloeg de motor van HUBO Limburg Unided aan. Vooral onze grote mannen Luke Knapke en Yannick “the tank” Desiron verkleinden met ijzerster spel onder de ring de achterstand tot op 1 punt op 1,4 seconden van de rust. Domien Loubry dacht daar echter anders over en lukte nog een buzzerbeater vanop eigen helft: ruststand 40-44.

Na de rust ging Hubo Limburg United op en over de tegenstander. Niels Marnegrave dirigeerde, Maxime Depuydt vond zijn schot, Wen “Boss” Mukubu bracht zijn energie en Yannick Desiron was onhoudbaar onder de ring. De tussenspurt in quarter 3 (26-17) bracht ons 5 punten voorsprong bij aanvang van het 4de quarter: 66-61.

Het laatste quarter bleek ongemeend spannend, geen van beide ploegen gaf een duimbreed toe. In money-time vlogen de bommen aan weerskanten van het veld binnen na time-outs. Met 20 seconden op de klok leidde Kangoeroes Mechelen met 1 punt maar de laatste possessie was voor ons. Ondanks stevige defensieve druk vond Niels Marnegrave met zijn 12de assist man-van-de-match Yannick Desiron die zijn 29ste punt scoorde, eindstand: 90-89.

 

20/11 Hubo Limburg United - Spirou Charleroi (83-67)

Limburg United controleert van begin tot eind na een mature start waarmee de toon voor de rest van de wedstrijd gezet werd. Al kwam er een jong en agressief Charleroi op het parket in het 2e kwart, dit onder leiding van Samardzic.
 
Limburg imposeerde fysiek met een zeer degelijke Desiron. De 2e helft breidde de Limburgers hun voorsprong stelselmatig uit via een goed shottende Melson, die topscorer werd met 18 punten waaronder 4/6 driepunters.
 
 
27/11 Hubo Limburg United - Phoenix Brussels (77-88)
 

Voor de 3de en laatste oefenwedstrijd in de eigen Alverberg nam Hubo Limburg United het op tegen Phoenix Brussels. Voor de wedstrijd eerden we Limburgse basketcoryfee Polly Reeckmans met een minuut stilte. De match begon aarzelend en Brussels nam de betere start waarna Jarne Lesuisse coach Massot bedankte voor zijn basisplaats met de eerste 4 punten van Hubo Limburg United. Het eerste quarter stond bol van slordigheden en gemiste kansen aan beide kanten wat resulteerde in een 15-16 stand. In het 2de quarter gooide coach Massot het roer om en stuurde een piepjonge ploeg tussen de lijnen. De youngsters brachten energie en zaten de Brusselaars dicht op de huid met als exponent Ajay Mitchell die met 8 punten op rij er mee voor zorgde dat de bordjes halverwege het 2de quarter nog gelijk hingen (28-28). Dat Ajay er zin in had toonde hij al bij zijn eerste assist: een alley-oop via het bord naar Wen Boss Mukubu. Naarmate de rust naderde verdween de focus echter uit de ploeg terwijl Brussels vlot de open man vond en een stevige voorspong bij elkaar driepunterde: 34-43.

Met hernieuwde moed kwam Hubo Limburg United uit de kleedkamer en Silas Melson, de enige Amerikaan op het wedstrijdblad, trok de wedstrijd naar zich toe. Met enkele mooie acties en een bom bracht hij Hubo Limburg United terug in het spoor van Phoenix Brussels. Helaas was de opflakkering van korte duur. United vond in offense nog wel de open man, het vizier stond niet goed afgesteld. Aan de overkant vond Brussels wel een antwoord via vrijworpen en een hoog percentage bommen, waardoor hun voorsprong gestaag groeide tot 52-67. In het 4de quarter waren er terug veel minuten voor de jeugd aan de 2 kanten van het terrein. Goede en minder goede acties typeerden het laatste quarter in een wedstrijd die niet meer leek te kunnen kantelen. Hubo Limburg United milderde nog licht: eindstand 77-88.

Op 5/12 speelt Hubo Limburg United in Bergen zijn eerste wedstrijd van het seizoen.