Hubo Limburg United haalt versterking in defense met de ervaren Clifford Hammonds!

Hubo Limburg United haalt versterking in defense met de ervaren Clifford Hammonds!

Foto Artikel

De 35-jarige Amerikaan, geboren op 18/12/1985 in North Carolina, fungeert in eerste instantie als point guard maar kan ook in verdediging meerdere posities innemen, wat zorgt voor een multifunctionele inzetbaarheid.

De 1m91 grote Hammonds is zeer sterk op verdedigend vlak wat een een mooie aanvulling op de huidige spelerskern vormt, maar zal ook dankzij zijn ervaring en mentaliteit een absolute meerwaarde voor het team zijn.  Cliff is een echte leider op het veld en fungeert als verlengstuk van de coach. Zeker voor onze jonge spelers zal hij een mentor zijn en een voorbeeld op vlak van motivatie en attitude. Hij is het prototype van een 'leader by example' en draagt teamspirit zeer hoog in het vaandel. De Amerikaan staat erom gekend een stabiele, betrouwbare speler te zijn, die andere spelers ondersteunt en beter maakt.

Hammonds heeft reeds jaren ervaring opgebouwd in de sterkste Europese competities zoals Frankrijk, Duitsland en de EuroLeague en werd in Duitsland in 2015 zelfs uitgeroepen tot verdediger van het jaar. Een extra troef is dat Hammonds bekend is met de Belgische competitie. In seizoen 18-19 trad hij aan voor Spirou Charleroi waar hij samenwerkte met onze assistant-coach Kristof Michiels. Dit seizoen startte hij, net zoals vorig seizoen, in de Griekse competitie, maar zag het seizoen door de onzekere corona-situatie in het water vallen. Hammonds tekent een contract voor anderhalf seizoen, waardoor we continuïteit in de ploeg creëren. 

Nu vrijdag speelt Hubo Limburg United de eerste thuiswedstrijd van seizoen 20-21 tegen Leuven Bears. Hammonds zal deze wedstrijd nog niet aantreden, maar zal zich zo snel mogelijk bij het team voegen.