Hubo Limburg United zet stap richting vierde plaats na zege tegen Aalst

Hubo Limburg United zet stap richting vierde plaats na zege tegen Aalst

Foto Artikel

Vrijdag 12 februari

Hubo Limburg United 81 -76 Crelan Okapi Aalst

Quarters: 20-18, 29-26 (49-44), 9-15 (58-59), 23-17.
 
Hubo Limburg United heeft een moeilijke wedstrijd tegen Aalst winnend afgesloten met 81-76. De Limburgse bank was duidelijk beter dan die van Aalst (50-11). Uitblinkers Knapke en Dedroog zorgden dat hun ploeg bijna voortdurend een kleine voorsprong had. Zondag spelen Limburg United en Aalst opnieuw tegen elkaar. U kan die wedstrijd om 17.00 uur live bekijken op www.hbvl.be in samenwerking met TVL.
 

Limburg United was met de terugkeer van Mullings en Mukubu voor het eerst volledig dit seizoen. Bij Aalst ontbraken Badji (vader overleden in Senegal, nvdr.) en Marchant. Mullings debuteerde na acht minuten in de EuroMillions League en maakte zijn eerste punten begin tweede quarter. Dat was meteen goed voor een eerste kloof (28-20). Bommen van Knapke en Dedroog zorgden voor 38-26. “We hebben goed gevochten in defence en ook de communicatie onderling liep zoals het moet”, aldus Mullings. “Daarna kwam Aalst terug omdat ze enkele aanpassingen deden in verdediging, maar wij hebben hierop geanticipeerd. Zelf ben ik niet echt tevreden over mijn debuut. Ik leed te veel balverliezen en soms heb ik iets te veel geforceerd.”

Kuta scoorde zijn eerste punten van de wedstrijd halfweg het derde quarter voor de Ajuinen, die voor het einde van het derde quarter de leiding overnamen (58-59).

Gespannen

“Voor mij was het een heel gespannen wedstrijd”, vertelt Sacha Massot. “Misschien omdat ik meer moest roteren. Vooral de balverliezen op belangrijke momenten deden ons pijn. Het lukte wel om de leiding te behouden, maar verder uitlopen met meer dan 13-14 punten dat ging niet. We hadden het te moeilijk met de verdediging van Aalst. Maras is heel beweeglijk en om hem te stoppen, probeerde ik om kleiner in defence te gaan en dus zonder center te spelen. Toch kwam er te vaak iemand vrij te staan en die zorgde voor gevaar.” Bij 73-64 kreeg Mullings na een fout een technische erbovenop en verdween hij naar de bank. Aalst kwam meermaals aan de vrijworplijn, maar aan de overkant zorgden Melson en Marnegrave dat de overwinning niet meer in gevaar kwam.

United doet hiermee een goede zaak in de strijd om de vierde plaats. “Naar die vierde plaats kijk ik nog niet”, stelt Mullings. “Ik verwacht zondag een reactie van Aalst, maar ook aan onze kant zijn er enkele spelers die vandaag een mindere dag hadden en die zullen er zondag weer staan.”

Leander Dedroog: “Wisten dat we snel moesten spelen”

“We wisten dat we als ploeg snel moesten spelen. Aalst had maar zeven spelers”, legde Leander Dedroog het tactisch plan uit. “In de eerste helft hebben we dat goed gedaan en liepen we twaalf punten uit. Maar we waren niet verstandig genoeg om die kloof verder uit te bouwen. In de tweede helft hebben we ondanks onze foutenlast toch kunnen standhouden.”

“Verdedigend hadden we hen op minder dan 76 punten willen houden. Aanvallend hadden we het in het begin moeilijk omdat de bucket dicht zat, maar later kwamen er toch meer openingen. We scoren 81 punten en dat is toch wel goed.”

Dedroog zelf borduurde vrijdagavond voort op zijn sterke tweede helft van vorige week in Luik. “Daar ben ik blij mee”, lacht hij. “De sterkte van onze ploeg is dat we een uitgebreide kern hebben. Behalve Oostende heeft geen enkele ploeg een even brede bank. En dan hebben we Lesuisse en Dammen nog achter de hand.” (rac)

 

Sam Huurman: “Vooral op onszelf gefocust”

Sam Huurman stond niet zo lang tussen de lijnen, maar deed het opnieuw erg goed. “Ik probeer elke week mijn steentje bij te dragen. Daarvoor blijf ik hard trainen en ik probeer ook stappen vooruit te zetten”, aldus de jonge Nederlander. “Yannick Desiron kwam redelijk snel in foutenlast en als de coach dan beroep op mij doet, zorg ik dat ik klaar ben om te spelen.”

“Of ik het gevoel heb dat ik ook effectief stappen vooruit zet? Ik denk het wel. Ik probeer extra dingen te doen zoals fitness, extra shots na de training, enz… Alles om je als jonge gast te verbeteren.”

Aalst was wel gehandicapt vandaag. “We wisten dat er een paar jongens niet bij waren, maar we hebben toch vooral op onszelf gefocust. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk de dingen uit te voeren die de coach ons deze week op training meegegeven heeft.”

 

Hubo Limburg United: 30/63 shots (6/21x3), 15/18 vw, 31 rebounds, 26 fouten, MITCHELL 8+2, DEPUYDT 0+3, DESIRON 0+0, KNAPKE 13+2, HAMMONDS 3+0, Melson 4+10, Mukubu 1+5, Marnegrave 0+6, Dedroog 13+2, Huurman 2+0, Mullings 5+2.

Okapi Aalstar: 22/53 shots (7/21x3), 25/30 vw, 34 rebounds, 18 fouten, MIHAILOVIC 15+12, MARAS 11+4, VUJOSEVIC 2+4, GEUKENS 8+6, KUTA 0+3, McGriff 8+3, Van den Eynde 0+0.

 

// Bron: hbvl.be

// Photo credits: Niels Castermans