Hubo Limburg United was niet bij de les en verliest wedstrijd tegen Luik

Foto Artikel

Woensdag 17 maart 2021

VOO Liège Basket 69 - 66 Hubo Limburg United

Quarters: 18-13, 17-18 (35-31), 19-8 (54-39), 15-27.

Een zwaar aangeslagen United-coach Sacha Massot was kort van stof na de match. “Luik wint vanavond verdiend. Ze hebben de volledige match geleid en speelden met een groot hart en intensiteit.” Bij de thuisploeg ontbrak de 40-jarige Servische scherpschutter Milos Bojovic. Limburg United verloor al vroeg in de match Ajay Mitchell met een enkelblessure.

De Limburgers waren niet bij de les en kregen in verdediging geen greep op de gretig spelende thuisploeg. Bij Luik speelde Boxus de match van zijn leven met onder andere vijf driepunters. Gorgemans was moeilijk te stoppen onder de korf, omdat iedereen in de bezoekende verdediging zich alleen op de eigen man focuste. Na acht minuten spelen stond er al een tienpuntenkloof op het bord: 18-8. Limburg United ging nu verdedigen over het volledige veld en naderde via Melson en Depuydt tot 18-17 (11’). United leed echter te veel balverliezen – acht stuks in het tweede kwart – en zag Luik met een 11-2-tussenspurt de kloof opnieuw uitdiepen (31-21). Op slag van rust milderen de bezoekers toch nog tot 35-31.

Na de kampwissel ging het van kwaad naar erger bij Limburg United. In aanval ging de bal te veel in de breedte in plaats van inside, terwijl ook balverliezen een probleem bleven. Desiron liep tegen een technische fout aan en, na Knapke in de eerste helft, werd ook Mullings terecht bestraft met een onsportieve fout. Boxus, Iarochevitch en Lemaire duwden door naar 54-37 (29’). Acht schamele puntjes waarbij Limburg één veldkorf scoorde in het derde kwart.

United gaf zich niet gewonnen en knokte onder impuls van Melson terug tot 62-60 op 1’40”. De vijfde bom van Boxus en balverlies van Hammonds wezen de bezoekers definitief terug. Een driepunter van Depuydt on the buzzer smukte alleen de eindscore op.

“Of ik over iemand van mijn spelers tevreden ben vanavond? Sommigen hebben niet opgegeven. Maar met de mentaliteit die anderen hadden, kan je niet aan de wedstrijd beginnen”, besloot Massot.

VOO LUIK: BOXUS 15+7, LEMAIRE 2+5, IAROCHEVITCH 6+11, GORGEMANS 10+3, BASIC 0+2, Lambermont 0+0, Potier 0+2, Lhoest 0+2, Stilmant 2+2.

HUBO LIMBURG UNITED: MELSON 8+14, DEDROOG 0+5, DESIRON 6+2, MULLINGS 5+0, HAMMONDS 2+3, Mitchell 0+0, Mukubu 2+2, Lesuisse 0+2, Marnegrave 0+0, Depuydt 5+7, Huurman 0+0, Knapke 3+0.

Ondanks dat Limburg United op het einde de achterstand bijna had opgehaald, was de ontgoocheling achteraf heel groot bij de spelersgroep. “Vanaf de eerste seconden liepen we achter de feiten aan”, geeft Yannick Desiron toe. “Het was een echte offday. De intensiteit was niet goed en op geen enkel moment geraakten we in ons normale doen. We waren te veel aan het zoeken en toen kwamen de frustraties boven. Als je slecht start dan moet je op een bepaald moment het tij kunnen keren, maar dat gebeurde veel te laat. Sommige dagen lukt het gewoon niet.”

“Zonder twijfel was het de zwakste wedstrijd die we dit seizoen hebben gespeeld”, ging de Belg verder. “Het is zeker niet het geval dat er spelers zijn die met opzet slecht hebben gespeeld, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. We kunnen na deze zwakke prestatie niet naar huis rijden en al aan de volgende wedstrijd beginnen denken. Uit ervaring weet ik dat deze prestatie lang zal blijven hangen. Ik lig hier zelfs enkele nachten wakker van.”

 

// Bron: Hbvl.be

// Photo credits: Wim Van Mele