Hubo Limburg United onderuit in Charleroi: Melson breekt clubrecord, maar mist twee cruciale vrijworpen

Foto Artikel

Quarters: 21-29, 18-21 (39-50), 28-17 (67-67), 27-23.

Limburg United leek in Charleroi de blamage van in Luik recht te zetten, maar de Karolingers reageerden na de rust. Melson miste twee vrijworpen op 12 seconden van het einde.

Limburg United speelde zonder Hammonds (quarantaine), Mitchell (enkel) en Huurman (schouder). Ondanks de afwezigen begonnen de Limburgers extra gemotiveerd aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat ze een statement wilden maken na de nederlaag van vorige week in Luik. United werkte aanvankelijk aan een hoog percentage af en had ook een duidelijk reboundoverwicht voor rust: 10-21. “De jongens waren veel gemotiveerder dan in Luik. Maar toch konden we opnieuw niet winnen”, reageert coach Massot ontgoocheld. “We hadden deze wedstrijd in de bucket moeten domineren, maar daar maakte Charleroi meer punten. Nochtans hadden we de eerste helft controle in offence en defence. We konden de sterke punten van Charleroi lam leggen.”

Twee gezichten

Charleroi had na rust een reactie klaar en naderde na enkele Limburgse balverliezen tot 49-53. Llorente bracht met een verre driepunter Charleroi voor het eerst op voorsprong (65-63). Dat gaf vertrouwen om vanuit een betere defence door te duwen naar 80-72, met een vlot scorende Schoepen. Depuydt en Melson brachten nog even hoop. Toen Lambrecht op 19 seconden van het einde een driepunter miste, had United alles in eigen handen. Met 37 punten brak Melson het clubrecord (33) van Seth Tuttle van het aantal punten in één wedstrijd, maar hij miste wel twee vrijworpen op 12 seconden van het einde bij 92-90. “Het is niet zijn schuld dat we de wedstrijd verliezen”, aldus Massot. “We hebben hier als ploeg verloren en dat gebeurde voordat hij die vrijworpen moest nemen. Ik zag een Limburg United met twee gezichten. Na de rust was het een totaal andere ploeg. Ook al was Charleroi aan beide kanten van het veld veel intensiever, er kwam geen enkele reactie van onze kant.”

Spirou Charleroi: 33/56 shots (9/20x3), 19/20 vw, 27 rebounds, 29 fouten, LLORENTE 3+3, LIBERT 14+9, T.LAMBRECHT 3+4, HAMMINK 5+5, DE VREEDE 0+0, Fogang Tchendjou 2+4, Botuli 2+0, Bronchart 6+0, Schoepen 4+16.

Hubo Limburg United: 28/56 shots (11/21x3), 23/31 vw, 30 rebounds, 22 fouten, MELSON 18+19, MARNEGRAVE 3+0, DEPUYDT 8+5, DEDROOG 0+3, DESIRON 7+2, Mukubu 6+4, Lesuisse 0+0, Dammen 0+0, Mullings 4+4, Knapke 4+3.

Silas Melson: “Vrijworpen missen doet pijn.”

Silas Melson speelde een dijk van een wedstrijd en brak het scorerecord van Seth Tuttle, maar miste vlak voor het einde twee belangrijke vrijworpen. “Erg”, zuchtte de Amerikaan aangeslagen nadat hij voordien in de match acht stuks zonder misser binnen gooide. “Die twee vrijworpen raken elk deel van de ring en gaan er dan naast. Ik oefen elke dag op het nemen van vrijworpen en mag zeggen dat ik een goede vrijworpshotter ben. Dit doet veel pijn. Waarom we na een voorsprong van 15 punten nog verliezen? Details in verdediging. We laten Charleroi in de tweede helft te veel lay-ups nemen.” (rac)

Yannick Dammen: “Ik mis nog matchritme”

Yannick Dammen (21) was er na zijn voetbreuk voor het eerst in drie maanden opnieuw bij. Coach Massot bracht hem in de eerste helft al tussen de lijnen en in moneytime viel hij in voor Leander Dedroog (5 fouten). “We missen vandaag een paar spelers, maar ik ben blij dat ik al zo snel weer mocht spelen. Echt tevreden over mijn prestatie ben ik niet. Defensief sta ik er nog niet. Ik mis nog matchritme. Elke nederlaag doet pijn, maar deze zeker omdat we de match zo lang gecontroleerd hebben. We geven het op het laatste af. Gelukkig moeten we niet te lang wachten om dit te kunnen rechtzetten. Zondag al moeten we naar Leuven.” (rac)

 

// Bron: hbvl.be

// Photo credits: Wim Van Mele