Vierde nederlaag op rij voor Hubo Limburg United

Artikel

Zondag 28 maart

Leuven Bears 79 - 68 Hubo Limburg United

Quarters: 17-20, 18-17 (35-37), 26-14 (61-51), 18-17.

Hubo Limburg United is er ook tegen ploeg in vorm Leuven Bears niet in geslaagd om weer met de overwinning aan te knopen. Opnieuw viel de beslissing in de tweede helft. Het is de vierde nederlaag op rij voor United.

“Eén detail vind ik heel belangrijk”, stelde Leuven-coach Eddy Casteels na afloop. “We zijn de laatste weken conditioneel goed aan het werken. We hadden een dag rust minder en een zware wedstrijd tegen Oostende achter de kiezen en toch werden we op het laatste alleen maar sterker.”

“Dat is bij ons momenteel een probleem. Samen met het zelfvertrouwen”, gaf coach Sacha Massot in het verliezende kamp toe. “Of we dat kunnen oplossen? We moeten blijven werken. Iedere ploeg heeft zijn problemen. Ook wij zijn daar niet van gespaard gebleven.”

 

Individuele fouten

Melson kreeg zoals verwacht van zijn bewakers Heath en Bernard geen spatje ruimte na zijn knalprestatie donderdag in Charleroi. Kriener en Desiron hielden elkaar heel de eerste helft in evenwicht. Limburg United sloeg een eerste kloofje langs Depuydt, Mukubu en Knapke (6’ 8-13). Kriener, Bernard en D’Espallier herstelden het evenwicht (14-13). De bezoekers namen opnieuw over (14-20) en leidden tot aan de rust, weliswaar op de hielen gezeten door Heath en Kotrulja. Rust: 35-37.

“De eerste helft speelden we goed mee en voerden we ons wedstrijdplan goed uit. Er werd ook agressief verdedigd”, aldus Massot. “In de tweede helft ging het niveau van Leuven omhoog en dat van ons omlaag. We maakten individuele fouten, terwijl daar afspraken over gemaakt waren. Leuven speelde dan weer met veel vertrouwen. Iets wat bij ons momenteel ontbreekt.

 

Sterke Kriener

Na de pauze waren de rollen dus omgekeerd. Kriener toonde wat hij in zijn mars heeft - 20 punten in de tweede helft - en onder zijn impuls namen de Bears de leiding over. Voor United was het aanklampen geblazen. Tot 52-49 slaagde het daarin, maar dan duwden Delalieux en Kotrulja door naar een tienpuntenkloof: 61-51 (29’). Leuven zat nu in een zetel. Jongeren Dammen en Vanderhoydonck smeten zich, maar dichter dan 67-62 geraakten de Limburgers niet meer. “Verliezen is nooit leuk. Het enige wat we kunnen doen, is leren uit onze fouten. Concreet wil dat zeggen dat we geconcentreerder uit de kleedkamer moeten komen en de intensiteit 40 minuten moeten aanhouden”, zei Yannick Desiron. “Kriener? Leuven draait goed en Kriener is de persoon die het team energie geeft.”

LEUVEN BEARS: HEATH 8+2, KOTRULJA 10+8, DELALIEUX 2+5, D’ESPALLIER 2+6, KRIENER 8+20, Bernard 2+3, Stith 0+0, Bucumi 0+0, Willems 3+0.

HUBO LIMBURG UNITED: MELSON 5+14, MARNEGRAVE 2+2, DEPUYDT 2+3, DESIRON 11+4, KNAPKE 6+5, Vanderhoydonck 0+0, Mukubu 5+1, Lesuisse 2+0, Dedroog 0+0, Dammen 0+0, Leemans 0+0, Mullings 4+2.

 

// Bron: hbvl

// Photo credit: Wim Van Mele