Hubo Limburg United ondergaat de wet van de sterkste tegen Oostende

Hubo Limburg United ondergaat de wet van de sterkste tegen Oostende

Foto Artikel Video

Dinsdag 13 april 

Hubo Limburg United 74 - 86 Filou Oostende 

Quarters: 18-28, 23-21 (41-49), 14-25 (55-74), 19-12.

Hubo Limburg United was dinsdagavond niet super, zodat de sterkste ploeg van de competitie een logische zege behaalde. Twee Oostendse tussenspurten volstonden om de thuisploeg in de touwen te doen belanden.

“Er zat opnieuw meer in”, zuchtte Limburg United-coach Sacha Massot na affluiten. “We maken te veel fouten tegen zaken die we gescout en voorbereid hebben. Gillet die te gemakkelijk driepunters mag nemen, out of bounds waar zij 16 of 17 punten op scoren. Tegen Oostende betaal je dat cash. Het is niet één speler, maar meerdere jongens. Iedereen moet zijn rol vervullen, anders werkt het niet.”

Limburg United recupereerde Ajay Mitchell en Leander Dedroog en keek de kustploeg dus in zijn sterkste opstelling in de ogen. Oostende opende met een 0-7, terwijl de thuisploeg Marnegrave al na 20 seconden kwijt was met een blessure aan de neus. Twee driepunters van Knapke brachten Limburg United terug tot 6-8. Van dan af liep het gelijkopgaand, met de kustploeg altijd lichtjes voorop. “We spenderen heel veel energie om terug te komen en gooien het dan weer weg met turn overs”, aldus Massot. Van der Vuurst zorgde met twee bommen in de slotminuut van het eerste quarter toch nog voor een tienpuntenkloof: 18-28.

Geen ploeg

De thuisploeg leek wat aangeslagen. Troisfontaines diepte met twee langeafstandsraketten uit naar 18-36 (13’). Na vijf scoreloze Limburgse minuten brak Mukubu de ban. Samen met Melson, Mitchell en Depuydt knokte Limburg zich opnieuw in de match. Rust: 41-49.

Desiron maakte er meteen na de herneming zelfs 43-49 van. Bij 48-56 plaatsten de West-Vlamingen een 3-13 en was de Limburgse droom over een overwinning voorbij (28’ 51-69). Dat verschil bleef ook in het slotquarter bijna doorlopend op het bord. Al smukten Melson, Knapke en Desiron in de slotminuten de score nog op.

“We spelen niet genoeg in ploeg. Als we dat doen, rendeert het. Gaan we de individuele toer op, dan brengen we er niets van terecht”, stelde Massot opnieuw vast. “Oostende heeft wel moeten spelen voor de overwinning, maar we lijden op cruciale momenten balverlies.”

HUBO LIMBURG UNITED: 23/55 shots (waarbij 8/20x3), 20/25 vrijworpen, 29 rebounds. MELSON 13+9, MUKUBU 7+0, MARNEGRAVE 0+0, DEPUYDT 6+0, KNAPKE 6+7, Vanderhoydonck 0+0, Mitchell 5+6, Lesuisse 0+0, Dedroog 0+0, Desiron 4+9, Huurman 0+0, Hammonds 0+2.

OOSTENDE: 29/54 shots (waarbij 9/21x3), 19/29 vrijworpen, 33 rebounds. SWARTZ 6+4, BUYSSCHAERT 10+7, NAKIC 3+3, DJORDJEVIC 0+3, GILLET 4+9, van der Vuurst 6+0, Troisfontaines 13+3, Mwema 1+0, Gilmore 2+0, Walleson 2+0, Pintelon 0+2, Sylla 2+6.

Ajay Mitchell: “Iedereen wil de held uithangen”

Na bijna een maand aan de kant zitten, maakte Ajay Mitchell dinsdag zijn rentree. “Het ging nog een beetje moeilijk na mijn enkelblessure, maar tegen vrijdag verwacht ik dat de pijn volledig weg zal zijn”, legt de 18-jarige spelverdeler uit. “Vandaag was het game plan niet goed. Collectief hadden we ook beter moeten spelen. We blijven wel in de wedstrijd tegen een topploeg, maar op de momenten dat het niet goed gaat, wil iedereen de held uithangen en iets forceren. Vooral in het derde quarter was dat het probleem. We proberen er al weken over te praten in groep, maar toch is er geen beterschap.” (jope)

Yannick Desiron: “Al het hele seizoen hetzelfde probleem”

“Met een nederlaag van 12 punten tegen Oostende kunnen we nooit tevreden zijn”, aldus Yannick Desiron. “Je mag nooit content zijn na een nederlaag. De focus was er weer niet altijd. Na de 18-20 maken we te veel fouten en werden we afgestraft door de driepunt-shotters. En toch wisten we welke spelers een goed shot hebben. Het is al het hele seizoen hetzelfde. Ik wou dat ik iets anders kon zeggen, maar toch val ik in herhaling. Als het ons lukt om die focus wél te houden, dan kunnen we elke ploeg uit deze reeks kloppen. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd.” (jope)

// Bron: hbvl.be

// Photo credit: Niels Castermans

 

Game Highlights

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.