Mitchell leidt Limburg United naar nieuwe stuntzege

Mitchell leidt Limburg United naar nieuwe stuntzege

Artikel Video

Belfius Mons-Hainaut 75 - 78 Hubo Limburg United

Quarters: 11-23, 23-24 (34-47), 24-14 (58-61), 17-17.

In een echte thriller pakte Hubo Limburg United dinsdag een schitterende en verdiende zege op het veld van co-leider Bergen. Het koste heel veel zweet, maar na Antwerp Giants is dit de tweede stuntzege op rij van de ploeg van coach Sacha Massot. Melson scoorde de beslissende driepunter, maar de 18-jarige Ajay Mitchell was de absolute uitblinker.

“Deze overwinning doet ongelofelijk veel deugd”, glunderde Limburg United-coach Sacha Massot na afloop. “Bergen is één van de moeilijkste ploegen om tegen te spelen. We moesten buitenshuis gewoon winnen.”

Limburg United pakte uit met een ijzersterke verdediging en werkte in aanval ook nog eens aan een hoog percentage af. Bij 6-7 (5’) loste Bergen de rol en duwden Melson en Knapke door naar 6-16 (7’). Hammonds en Desiron diepten uit tot 11-23.

De bezoekers begonnen iets minder geconcentreerd aan het tweede kwart en leden meteen een paar balverliezen. Specer profiteerde (17-26), maar een bijzonder knap ingevallen Mitchell zette United samen met Desiron weer op de rails. Bij 18-32 prijkte de voorlopig grootste voorsprong op het bord. Bergen-coach Bosnic schudde zijn ploeg wakker in een time out. Met een 0-9 kwam de thuisploeg vervaarlijk opzetten (19’ 34-41). Marnegrave, Desiron en Melson bezweerden het gevaar. Rust: 34-47.

“De eerste helft scoorden we vlot. We lukken verschillende shots tegen de 24-secondeklok aan”, aldus Massot. “Na de rust speelde Bergen een stuk agressiever en kregen we problemen.”

Driepunters van Knapke en Mukubu zorgden voor een maximumvoorsprong bij 38-53 (24’), maar dan stokte de Limburgse aanval. Bergen domineerde nu het spel aan beide zijden van het terrein en naderde razendsnel: 58-61 (30’).

Telkens de thuisploeg kwam aansluiten was er vooral Mitchell die United voorop hield. Na een onsportieve fout van diezelfde Mitchell scoorde Durham dan toch de gelijkmaker (70-70). Barnes bracht de Henegouwers voor het eerst aan de leiding: 72-70 (37’). Melson en een duivelse Mitchell bogen om naar 72-75. In een prangende slotfase deed een bom van Durham de Limburgse voorsprong teniet (75-75). Melson schudde prompt ook een driepunter uit zijn mouw (75-78). Het was nog even bibberen of Smith twee of drie vrijworpen mocht gooien na een fout van Melson op vijf tellen van het einde. Het werden er uiteindelijk twee. De Amerikaan miste ze op de koop toe. “Melson scoort op het laatste een geweldige driepunter en Mitchell schudde een paar straffe acties uit zijn mouw”, stelde Massot vast. “Ik ben blij voor mijn spelers. Dit is een mentale opkikker.”

“Limburg was in de eerste helft de betere ploeg. De tweede helft waren wij sterker. We gaan van -15 naar +2, maar dan missen we een paar shots terwijl Limburg wel scoort”, stak Bergen-coach de hand in eigen boezem. 

Ajay Mitchell: “Ik was klaar om de leiding te nemen”

Toen Limburg United het traditioneel moeilijk kreeg in het derde quarter, was het de 18-jarige Ajay Mitchell die zijn ploeg recht hield. “We waren onmiddellijk klaar bij de start”, weet Mitchell. “We begonnen heel hard te spelen. Door de sterke defence van Bergen geraakten we even uit ons ritme in de tweede helft. Ik was klaar om de leiding op me te nemen en dat lukte ook. Dat geeft een goed gevoel. We bewijzen dat we thuis horen in de top vier. Het wordt moeilijk om die nog te halen, maar nu we vertrokken zijn, is er misschien nog een kans.” (jope)

Silas Melson: “Vertrouwen terug in de ploeg”

De driepunter van Silas Melson in de slotminuut zorgde voor de verlossing en de verdiende overwinning. “Soms tref je de tegenstander op een goede dag, soms op een slechte dag”, citeert Melson het simpel. “Het vertrouwen zit weer in de ploeg. Dat was enkele weken geleden een groot probleem. Dat komt niet alleen door deze overwinningen, maar ook door goede trainingen. We vechten er opnieuw voor. We lieten Bergen terugkomen in het derde quarter, maar elke ploeg die denkt dat ze een veilige voorsprong heeft, komt in de problemen. Op het einde lukte dat beslissende shot. Dat komt ook door het vertrouwen door de extra uren die ik in de sporthal op mijn eentje ga shotten.” (jope)

BERGEN: SMITH 9+8, BARNES 0+8, SPENCER 5+4, DURHAM 2+14, PENAVA 5+0, Lambot 3+6, Cage 0+0, Mintogo 5+0, Mortant 0+1, Van Caeneghem 5+0.

HUBO LIMBURG UNITED: MELSON 13+8, MUKUBU 0+3, MARNEGRAVE 2+2, DEPUYDT 3+2, KNAPKE 8+6, Leemans 0+0, Mitchell 10+6, Dedroog 0+2, Dammen 0+0, Desiron 8+6, Hammonds 3+0.

 

Top Plays

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.