Sterk Hubo Limburg United houdt de vijfde plaats in het vizier

Sterk Hubo Limburg United houdt de vijfde plaats in het vizier

Foto Artikel

Woensdag 28 april

Kangoeroes Basket Mechelen 66 - 89 Hubo Limburg United 

Quarters: 19-22, 18-31 (37-53), 17-21 (54-74), 12-15.

Een collectief en agressief spelend Hubo Limburg United heeft in Mechelen revanche genomen voor de slappe vertoning van zondag in Aalst. Een oververdiende zege van de Limburgers, bovendien tegen een rechtstreekse concurrent voor de vijfde plaats.

Nog altijd geen Silas Melson (knie) bij Limburg United, maar ook geen Sacha Massot langs de zijlijn. De coach van de Limburgers zit sinds maandag in quarantaine omwille van een covid 19-besmetting in zijn naaste omgeving. Zijn assistent Raymond Westphalen verving hem woensdag in Mechelen als hoofdcoach en zal dat ook vrijdag thuis tegen Charleroi doen. Zondag in de Alverberg tegen Leuven leidt Kristof Michiels de ploeg. Overigens heeft de quarantaine van Massot geen invloed op de rest van het team, aangezien zijn isolatie enkel preventief is.

“Iedereen was er op gebrand om die match tegen Aalst recht te zetten”, stelde Raymond Westphalen tevreden vast. “Tegen Antwerp en Bergen hadden we de toon al gezet. In Aalst lieten we het toch afweten. De ploeg speelde met heel veel energie. Het game plan werd uitgevoerd en de team defense was uitstekend.”

Tot 19-19 hadden beide ploegen om de beurt de leiding. Hammonds (2x3), Desiron en Mitchell sloegen dan een 21-34-kloof (12’). Kangoeroes probeerde tevergeefs aan te klampen via Clark. Desiron, Knapke, Depuydt en good old Mukubu diepten de kloof uit naar 34-51 (19’). Rust: 37-53.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

Slap verdedigen

Het traditioneel dipje in het derde quarter bleef deze keer uit. Integendeel, twee driepunters, een dunk van Knapke plus een bom van Marnegrave deden United al dromen van de zege: 45-66 (24’).

“We zijn als coachingstaf nog jong en leren elke dag bij. Dat zwakke derde quarter baart ons al lang zorgen. Maar vandaag zijn we agressief begonnen aan de tweede helft”, aldus Westphalen.

Mechelen gaf niet op en kwam terug tot 54-68 (28’). Hammonds, Desiron en Depuydt namen de match opnieuw in handen: 54-74 (30’). Knapke diepte nog uit naar 58-83 (34’) waarna vier Limburg United-jongeren leerminuten kregen. Ze deden dat uitstekend.

“We doen een schitterende zaak met het oog op de vijfde plaats. Donderdag moeten we eerst zorgen voor een goed herstel en dan stilaan werken richting Charleroi”, weet Westphalen. “We moeten vrijdag met een fris hoofd aan de opworp komen en dan met dezelfde mentaliteit spelen.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KANGOEROES MECHELEN: LOUBRY 6+0, KHERRAZI 3+2, CLARCK 14+9, LASISI 0+2, KOK 2+3, Bogaerts 0+0, Gysbrechts 0+0, Van Oosterwyck 0+2, Foerts 0+7,Celis 3+0, Thompson 9+4.

HUBO LIMBURG UNITED: MITCHELL 8+0, MUKUBU 7+2, MARNEGRAVE 3+5, DEPUYDT 6+4, KNAPKE 7+15, Vanderhoydonck 0+2, Lesuisse 0+0, Dedroog 0+0, Dammen 0+1, Desiron 14+2, Leemans 0+3, Hammonds 8+2.

 

“Zelfvertrouwen is gebleven”: Wen Mukubu

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“We hebben zondag slecht gepresteerd tegen Aalst, maar dat heeft geen invloed gehad op ons zelfvertrouwen”, aldus Mukubu. “Je ziet dat ook aan het veel hogere shotpercentage. Het kan altijd gebeuren dat je een offday hebt. Misschien kan dat dit seizoen nog eens gebeuren, maar vandaag leverde iedereen een goede prestatie. Een collectief sterke inspanning, zowel in verdediging als in aanval. De transitie gebeurde zoals het moet en het roteren liep perfect. We hebben geantwoord zoals de coachingstaff het van ons verwacht. Het was geen probleem dat we voor de wedstrijd te horen kregen dat Sacha Massot niet kon coachen. Ik hoop dat alles goed gaat met zijn familie en alles opnieuw in orde komt.” (jope)

 

Geen wedstrijden meer uitgesteld

Wedstrijden van de competitie en de play-offs zullen vanaf 1 mei niet langer kunnen uitgesteld worden omdat drie of meer spelers onbeschikbaar zijn vanwege coronagerelateerde redenen. Indien een club niet speelt, zal de wedstrijd als verloren beschouwd worden. Voor de wedstrijden van het reguliere seizoen houdt dit in dat de club één punt krijgt in het klassement. Het normale testritme zal verhoogd worden naar minstens drie testen per week. Hoe dan ook is er altijd een test de dag voor de wedstrijd. Coronagerelateerde afwezigheden maakten het reglementair al mogelijk om af te wijken van de verplichting om minimum tien spelers op een wedstrijdblad in te schrijven en in die zin ook af te wijken van het quotum voor home grown players. Er moeten wel minstens vijf spelers zijn om de wedstrijd te starten. (jope)

//Bron: hbvl.be

// Photo Credit: Niels Castermans

 

Top Plays 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.