Limburg United moet vrijdag thuis winnen van Aalst om belle af te dwingen

Limburg United moet vrijdag thuis winnen van Aalst om belle af te dwingen

Artikel

Woensdag 19 mei 2021

Okapi Aalst 77 - 68 Limburg United 

Quarters: 13-22, 15-13 (28-35), 21-20 (49-55), 26-13.

Hubo Limburg United leek lange tijd op weg zijn zwarte beest te temmen. Uiteindelijk trok Aalst toch weer aan het langste eind. Vrijdag moeten de Limburgers thuis winnen tegen de Ajuinen om nog een belle af te dwingen. Anders is het seizoen gedaan.

MVP van de Belgische competitie Michailovic zat goed opgeborgen bij Hammonds en later Depuydt, waardoor de Aalsterse motor niet aansloeg. Langs Mukubu, Desiron en Hammonds liepen de Limburgers 4-11 uit (5’). Okapi kreeg wat meer greep op de wedstrijd, maar zag Melson met een bom de 10-puntenkloof op het bord zetten: 12-22.

“We beginnen heel goed”, stelde Limburg United-coach Sacha Massot vast. “We waren goed voorbereid en het game plan werd zowel aanvallend als verdedigend uitgevoerd.”

Wissels bij United deden het aanvalsspel van de bezoekers stokken. Met een 13-4 kwamen de Ajuinen langszij (15’ 26-26). De Limburgers kreunden onder de foutenlast (9-16 voor rust), maar met een 9 op 20 faalde Aalst compleet van op de vrijworplijn. United liep met een 2-9 opnieuw weg naar 28-35 bij de rust. “Defensief zijn we veel agressiever dan de vorige twee confrontaties hier in het Forum”, aldus Massot.

 

 ©  Gregory Van Gansen

Scherp voor arbitrage

Mihailovic opende na de pauze de score, maar Limburg United klauwde collectief terug met een 0-10 (32-45). Meteen het grootste verschil van de wedstrijd. Mihailovic en Vujosevic knaagden aan die achterstand (30’ 49-55’). Melson en Depuydt hielden Aalst nog even af, maar met twee driepunters van McGriff nam Okapi de leiding over (25’ 64-62). United moest nu aanklampen maar de thuisploeg – nu wel efficiënt aan de vrijworplijn – liet de kaas niet meer van het brood eten. Al waren de eindcijfers overdreven. Hoe dan ook is het de veertiende nederlaag in vijftien confrontaties tussen beide ploegen in het Forum.

“Onze uitvoering was op het laatste niet meer zo goed en Aalst heeft ons dan gecounterd. Maar we zijn ook niet geholpen door de arbitrage”, was Massot scherp voor de refs. Wat niet zijn gewoonte is. “We spelen 3,5 kwart goed mee en dan bepalen zij het.”

“We hebben niet veel tijd om ons voor te bereiden op vrijdag. We gaan de hoofden moeten leegmaken om er 100 procent klaar voor te zijn. We staan met de rug tegen de muur. Maar dat hebben we al een paar keer meegemaakt. We blijven positief”, besloot Massot.

 

 ©  Gregory Van Gansen

Wen Mukubu: “Scheidsrechters nemen ons de winst af”

“Het is niet dat Aalst de overwinning niet verdiende, maar wij verdienden niet te verliezen”, vindt Wen Mukubu. “We wilden goed starten en niet zoals de voorbije week de eerste vijf minuten het al weg geven. Dat lukte, zodat we onszelf de kans gaven om de match te winnen. Die werd ons ontnomen door de scheidsrechters. Heel veel beslissingen gingen niet naar onze kant. De arbitrage mag nooit de wedstrijd beslissen en dat is vandaag wel gebeurd. In de laatste minuten nam Aalst wel de juiste shotkeuzes en die vielen binnen. Dat kwam niet doordat we moe waren in verdediging.”

Cliff Hammonds: “Vrijdag winnen of naar huis”

“Het is een play-offwedstrijd en Aalst gebruikte het thuisvoordeel om niet op te geven”, weet Cliff Hammonds. “Wij konden de focus geen 40 minuten behouden. Dat moet vrijdag wel gebeuren. Het is winnen of naar huis gaan. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar voor Aalst was deze overwinning ook niet eenvoudig. We zijn toch goed gestart, dat moeten we gewoon de tweede wedstrijd opnieuw doen. Wat we verkeerd deden moet uit de videobeelden blijken, want Aalst had nooit de kans mogen krijgen om op het einde de opeenvolgende shots te maken. Dat er zoveel fouten tegen ons werden gefloten, daar mogen we absoluut niet mee bezig zijn.”

OKAPI AALSTAR: 25/50 shots (7/19x3), 20/34 vw, 33 rebounds, 19 fouten, MIHAILOVIC 10+11, MARAS 3+10, VUJOSEVIC 5+10, BADJI 3+4, MARCHANT 0+0, McGriff 4+11, Geukens 1+3, Kuta 2+0.

HUBO LIMBURG UNITED: 25/65 shots (6/23x3), 12/14 vw, 38 rebounds, 30 fouten, MELSON 8+7, MUKUBU 4+5, DESIRON 6+3, KNAPKE 2+5, HAMMONDS 7+3, Mitchell 2+0, Marnegrave 2+2, Depuydt 4+8, Dedroog 0+0, Dammen 0+0.

//Bron: hbvl.be

//HLU Photo credit: Wim Van Mele

 

Full Game Highlights - Youtube

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.