Mukubu leidt Hubo Limburg United naar derde en beslissende duel in kwartfinales

Mukubu leidt Hubo Limburg United naar derde en beslissende duel in kwartfinales

Foto Artikel Video

Vrijdag 21 mei 2021

Hubo Limburg United 86 - 81 Okapi Aalst 

Quarters: 24-25, 15-19 (39-44), 23-14 (62-58), 24-23.

Het was alles of niets voor Limburg United. Maar ondanks een moeilijke start nam het eind eerste quarter de match in handen. In een spannende wedstrijd kon het een aandringend Aalst toch afhouden en een belle afdwingen.
 

Aalst zette Limburg United al veel te snel op 0-5 achterstand. Hammonds en Mukubu gaven opnieuw hoop. Een heviger Aalst kon de kloof opnieuw uitbreiden. Na 8 minuten en 8-20 zag het er niet meer uit dat United nog kon reageren, maar Knapke en Mukubu schudden hun ploeg weer wakker. Marnegrave, Mitchell en Depuydt driepunterden United naar de leiding. Aalst deelde met een 0-9 een nieuwe tik uit. Een bommetje van Melson leek niet veel te helpen, maar hij hield zijn ploeg wel in de match. De hoge afwerking van de Limburgse driepunters was belangrijker dan de vele vrijworpen die Aalst kreeg (54-48). “Ook al is mijn ingesteldheid nog een sterke defense, vandaag moest ik opnieuw aanpassen, omdat de shots zo goed binnenvallen”, weet Limburg United-coach Massot. “Dat komt doordat we veel fouten maken de laatste wedstrijden. We spelen de beste wedstrijd van het seizoen. Dat is niet mijn verdienste, wel volledig die van mijn spelers. Op het juiste moment pieken we en daar willen veel coaches voor tekenen.”

 

 ©  Dick Demey

Zware verplaatsing

Mukubu hield een dreigend Aalst af. Marnegrave zorgde voor 78-70. Door concentratieverlies in de verdediging kwam Aalst nog even terug, maar Mukubu bleef controleren en gooide de ballen binnen om een belle af te dwingen. “Het wordt opnieuw een zware verplaatsing”, weet Massot. “We hebben er al drie keer verloren. Het belangrijkste is dat we fris aan de wedstrijd starten en dezelfde intensiteit en energie brengen zoals de laatste wedstrijden. Ons derde quarter was al dikwijls niet goed, maar deze keer was het veel beter. In Aalst begonnen we vorige week goed aan de wedstrijd en vandaag begonnen we goed aan het derde quart.”

 

 ©  Dick Demey

 

Wen Mukubu: “Goede afwerking verandert dynamiek van een match”

Wen Mukubu was met 25 punten (waaronder 4/5 driepunters), 8 rebounds, 2 assists en 3 steals de man van de match. “Het was een defensieve teamprestatie”, wuifde de Congolese Belg de felicitaties weg. “Ik heb net als de rest van de ploeg het game plan gevolgd. Nochtans is dit mijn slechtste seizoen op het gebied van afwerking. Vandaag lukken mijn shots wel, ook al hebben we de wedstrijd niet anders aangepakt. We bleven agressief in de verdediging. Als de shots binnen gaan zoals vandaag, verandert dat de dynamiek van de wedstrijd.”

Ajay Mitchell : “Zondag maken we het af in Aalst”

Ajay Mitchell sukkelt al weken met de knie, maar vrijdag had hij met 12 punten en 8 assists een ruim aandeel in de zege. “We gaan het zondag afmaken in Aalst. De vermoeidheid? Dit zijn de play-offs. Daar moet je klaar voor zijn. En dat zijn we. Trouwens, woensdag in Aalst waren we ook al de betere ploeg”, besluit de youngster die vermoedelijk aan zijn laatste weken bij Limburg United bezig is. “Ik ga nog niets zeggen”, zegt hij geheimzinnig. “Nee, ik wil ook nog niet zeggen of het Amerika wordt of een andere Belgische ploeg.”

HUBO LIMBURG UNITED: MELSON 6+9, MUKUBU 7+18, DESIRON 2+2, KNAPKE 6+0, HAMMONDS 3+10, Mitchell 7+5, Marnegrave 3+2, Depuydt 5+1, Dedroog 0+0, Dammen 0+0, Huurman 0+4.

OKAPI AALSTAR: MCGRIFF 6+7, MIHAILOVIC 8+13, MARAS 12+7, VUJOSEVIC 12+0, BADJI 4+4, Van den Eynde 0+0, Geukens 0+6, Kuta 2+0.

// Bron: hbvl.be

// HLU Photo Credit: Niels Castermans & Wim Van Mele

Full Game Highlights - Youtube 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

// Youtube: HuboLimburgUnitedOfficial