Hubo Limburg United bouwt verder aan de professionalisering van de Academy en zet extra in op de Limburgse jeugd.

Hubo Limburg United bouwt verder aan de professionalisering van de Academy en zet extra in op de Limburgse jeugd.

Foto Artikel

Thomas Dreesen wordt aangesteld als Hubo Limburg United Academy Manager
Met het aanstellen van Thomas Dreesen als Hubo Limburg United Academy Manager zetten we een grote stap om het opleidingstraject binnen de club te professionaliseren. Thomas is reeds actief binnen de Academy als coach van het U16 team. Met ingang van 1 januari 2022 zal het daarnaast ook zijn taak zijn om samen met de sportieve staf van de Academy een duidelijke sportieve lijn uit te zetten. Thomas zal fungeren als aanspreekpunt en zal instaan voor de praktische organisatie van de jeugdwerking. Als voormalig profspeler en met zijn ervaring binnen het Belgische en Limburgse basketbal zal hij ook de verantwoordelijkheid op zich nemen om samenwerkingstrajecten op te starten met verschillende Limburgse basketbalclubs en de Academy community uit te bouwen.

Next Generation Team (TDM1) gaat verder onder leiding van Niels Marnegrave en Patrick Delsaux
Na de aanstelling van Raymond Westphalen als headcoach van het BetFIRST BNXT League team, kiest het Hubo Limburg United Academy Comité ervoor om Niels Marnegrave de leiding te geven over het team in TDM1. Assistent coach blijft nog steeds de zeer ervaren Patrick Delsaux. De aanstelling van Niels strookt met de visie van onze Academy: een ambitieuze jonge coach die alles in het werk zal stellen om onze opkomende jeugd correct te begeleiden.
Niels zal daarnaast blijven fungeren als assistent coach van het BetFIRST BNXT League team.

Nieuw coaching duo voor het team in 1e landelijk
Christoff Janssens en Thomas Dreesen zullen ons jong team coachen in 1e landelijk. Beide coaches zijn reeds actief binnen onze Hubo Limburg United Academy respectievelijk als coach van het U18 en het U16 team. Met deze keuze willen wij verder gaan op de reeds ingeslagen weg van voormalig coach Niels Marnegrave en zo ook de continuïteit behouden binnen dit zeer jonge team.