Sterke eerste helft volstaat voor Hubo Limburg United in bekerduel tegen Kortrijk

Artikel

Vrijdag 29 oktober 2021

Kortrijk Spurs 47 - 72 Hubo Limburg United

Quarters: 14-16, 4-23 (18-39), 13-17 (31-56), 16-16.

Een agressief en gemotiveerd Hubo Limburg United beperkte de tegenstander in de eerste helft respectievelijk tot 9 en 4 punten en had de kwalificatie voor de kwartfinales dan eigenlijk al op zak. Hammonds en Lambot waren de uitblinkers bij de Limburgers.

 

Door een reünie bij de House of Talents Kortrijk Spurs zaten de tribunes afgeladen vol. De aanwezige toeschouwers zagen Lambot na een korte studieronde met een 3 op 3 de voorgift (5 punten) ophalen (5-6). De thuisploeg profiteerde dan van enkele Limburgse aanvallende en verdedigende missers om met een 9-2-tussenspurt om te buigen naar: 14-8 (7’). Maar daarmee was het liedje van de West-Vlamingen zo goed als uitgezongen. Via Nelson en twee bommen van Littleson nam United de leiding weer over en beperkte de Spurs in het tweede quarter tot 4 punten. Desiron, Delalieux en drie driepunters van kapitein Hammonds legden de match in een definitieve plooi: 18-39 (rust). “We zijn naar hier gekomen om de match snel te beslissen. Dat hebben we gedaan door in de eerste helft onze stempel te drukken in verdediging. Ik ben blij dat we die doelstelling hebben kunnen waarmaken”, stelde coach Raymond Westphalen.

 

 

  VDB

De match verwaterde na de pauze tot een gezapige oefenpartij waarin Kortrijk nooit echt dichter kwam. “Na de rust ging ons ritme omlaag en hebben we meegespeeld met de thuisploeg. Daardoor heb je geen hoge score vandaag”, aldus Westphalen die in het vierde quarter ook zijn jongeren liet opdraven.

“We wisten dat we klaar moesten zijn”, blikte Yannick Desiron terug. “Met ons spel en met de agressiviteit van de laatste weken moesten we de klus hier kunnen klaren. We hebben ons in het begin dus niet laten vangen zoals in Neufchâteau. Na de rust moesten we nog even de focus houden want je weet nooit hoe ze uit de kleedkamer komen.” Desiron viel uitstekend in voor Nelson die wat de mist in ging. “Ik heb ook al mindere matchen gehad en dan vangt Tyrell dat op”, bleef de center van United bescheiden.

Bij Limburg United bleef de Fransman Carène (rug) voorzichtigheidshalve aan de kant. Zaterdag traint hij opnieuw en zondag speelt hij mee met de B-ploeg tegen Bergen.

HOUSE OF TALENTS KORTRIJK SPURS: 18/63 shots (waarbij 2/24x3), 9/13 vrijworpen, 39 rebounds. Voorgift 5. COUCKE 7, WALASIAK, VAN CAENEGHEM 13, ADED 8, LAURENT 6, Dieltiens 0, Vandenberghe 0, Bevernage 4, Bergen 5, S. Naudts 4, Prévost 0.

HUBO LIMBURG UNITED: 28/62 shots (waarbij 7/19x3), 9/18 vrijworpen, 45 rebounds. FLETCHER 8, CARSON 3, NELSON 6, LAMBOT 16, DEDROOG 0, Vanderhoydonck 0, Littleson 9, Delalieux 6, Leemans 0, Desiron 15, Hammonds 9, Bojovic 0.