Hubo Limburg United B eervol uit de beker tegen eersteklasser Bergen

Artikel

 

Quarters: 18-30, 12-12 (30-42), 7-19 (37-61), 13-24.

Hubo Limburg United B 50 - 85 Belfius Mons-Hainaut

Na een mooi bekeravontuur ging na Lommel in de vorige ronde nu ook Limburg United B voor de Bergense bijl. Maar een afstraffing werd het allerminst. Eindstand: 50-85.

United begon zonder schroom aan de wedstrijd tegen eerstenationaler Bergen. Blanchaert opende met een bom de debatten: 8-0. Na 4’ was de voorgift echter verdwenen: 12-12. Een 0-12 tussenspurt deed United even naar adem happen. “We waren aanvankelijk te nerveus”, vond coach Marnegrave. “In het tweede kwart speelde mijn ploeg voortreffelijk. Na de rust brachten we aanvallend te weinig. Tegen Bergen is dat dodelijk. Toch ben ik over het grootste deel van de wedstrijd gezien een tevreden coach”.

Het tweede quarter werd gekleurd met maar liefst vijf dunks van de thuisploeg, tot groot jolijt van het publiek. Op kousenvoeten naderden de jongens van Marnegrave zo tot 26-34 via sterk defensief werk. “Dat was gewoonweg top”, gaf voorzitter Bostyn mee. “De ploeg toonde heel wat intensiteit. Er was nooit sprake van een walk-over. Zonder Lesuisse (nog steeds out) toonden andere jonge spelers wat ze in hun mars hebben. Hier moeten we op verder bouwen.”

“De competitiewedstrijd van de A-ploeg van volgende week tegen Bergen, wordt een ander paar mouwen”, knipoogde de voorzitter nog. “Laat ons zeggen dat er nog een rekening openstaat na de close game op de tweede speeldag.”

In het derde kwart wist United slechts drie veldkorven te scoren en moest het de rol definitief lossen. Bij de bezoekers kwam Matthew Hodge tussen de lijnen tegen zijn ex-ploeg. “Het was een heel leuke ervaring hier te spelen. Mijn vader was hier nog coach en zelf heb ik hier ook nog een tijd gespeeld. Het was ook een blij weerzien met mijn ex-ploegmakkers Bovy, Ravert, Ceyssens en Leemans van vorig jaar bij Limburg United C. Verder vond ik het leuk dat ik wat meer speelminuten kreeg dan tegen Lommel in de vorige ronde. Iedere speelminuut betekent extra ervaring”, aldus Hodge.

Toch had de thuisploeg bij 35-61(29’) nog een 10-0 in petto. Ook Siebe Bovy en Yannick Ravert kregen speelminuten tegen de topploeg uit eerste nationale. In het slot van de wedstrijd ging Bergen nog even op het gaspedaal staan. “De speelminuten die ik kreeg, zijn mooi meegenomen”, zei Siebe Bovy. “Ik zie het een beetje als een beloning voor mijn goede prestaties bij de C-ploeg. Spelen tegen een ploeg als Bergen is wel bijzonder, maar maakte me niet extra nerveus”.

Dat vond ook Yannick Ravert. “Het was best een aparte ervaring. Eigenlijk was het puur genieten. Zo had de coach het ons ook opgedragen. Onze nieuwe coach Niels trekt de lijn van coach Raymond door. Dat Matthew Hodge deel uitmaakte van het andere kamp vond ik na onze jaren samen grappig en ook wat raar eigenlijk”, glimlachte Ravert.

Limburg United: 21/60 shots (4/23x3), 4/9 vw, 30 rebounds, 25 fouten, +5 voorgift, FAUCONNIER 2+4, HERMANS 2+0, DAMMEN 2+0, CARENNE 10+0, BLANCHAERT 3+0, Leemans 2+4, Vanderhoydonck 4+5, Ceyssens 0+3, M. Bovy 0+0, S. Bovy 0+0, Ravert 0+4.

Bergen: 28/54 shots (13/27x3), 16/30 vw, 42 rebounds, 18 fouten, MNTOGO 1+5, MORTANT 5+10, NICOLS 7+6, NZEKWESI 6+8, HENSON 8+7, Cage 2+3, Penava 5+4, Neri 2+0, Tyus 6+0, Hodge 0+0.