Delalieux nekt ex-ploeg in slotseconde

Foto Artikel Video
Nieuwkomer Casey Benson. 

Spencer Littleson  — ©  Serge Minten

Vrijdag 19 november

Hubo Limburg United 72 - 71 Leuven Bears

Quarters: 17-24, 17-10 (34-34), 22-15 (56-49), 16-22.

Ondanks een zwakke wedstrijd deed Hubo Limburg United wat het moest doen. Het versloeg Leuven met het kleinst mogelijke verschil.

 

In het openingskwart zorgde Hammonds voor een eerste kloofje: 12-8 (5’). Onder impuls van Cebasek (3x3) boog Leuven om naar 12-17. Nieuwkomer Casey Benson mocht in de zevende minuut al meteen zijn opwachting maken, maar Leuven duwde door naar 17-24. Leuven had reboundoverwicht en bleef tot halfweg het tweede kwart domineren: 24-32 (15’). Limburg klampte aan en verkleinde de kloof via Nelson. Aan de rust (34-34) was alles te herdoen. “Het is fantastisch om op deze manier te debuteren voor eigen fans. De sfeer was geweldig. Maandag arriveerde ik in België. Met slechts enkele trainingen samen zijn we alvast op de goede weg”, vond nieuwkomer Benson.

In de tweede helft ging het lange tijd nek-aan-nek (43-41 na 26’) waarna Bojovic en Benson voor wat ademruimte zorgden: 50-43. Ook Delalieux deed via vrijworpen zijn duit in het zakje tegen zijn ex-ploeg. “Benson is een prima aanwinst. Hij straalde rust uit en heeft heel wat in zijn mars”, zei coach Westphalen in zijn analyse.

Jonas Delalieux legt aan. 

Jonas Delalieux legt aan.  — ©  Serge Minten

Na een technische fout van Nelson klom Leuven op en over de thuisploeg via een 0-9-run: 56-58 (34’). Na de vijfde bom van Cebasek leek Leuven op weg naar winst (58-66), maar United gaf niet op: 68-70 (39’). Delalieux hing de bordjes gelijk op 44 seconden van het einde. Heath maakte slechts één van zijn twee vrijworpen waarna Delalieux de Alverberg deed ontploffen in de slotseconde. “In het begin werden bepaalde opdrachten niet uitgevoerd en lieten we Cebasek te makkelijk scoren”, vond coach Westphalen. “In de twee volgende quarters herpakten we ons. Dammen leverde defensief prima werk en Bojovic had als bijna 40-jarige ook zeker zijn inbreng. Op karakter houden we de punten vandaag thuis.”

Joris Fauconnier kon zijn wederoptreden niet maken tegen zijn ex-ploeg wegens bronchitis. Coach Casteels verliet de persconferentie vooraleer collega Westphalen aanwezig was. “Hij weigerde ook om mij een hand te geven”, aldus Westphalen.

Jonas Delalieux: “Dit hadden we nodig na vorige week”

“Fantastisch”, glunderde kersvers international Jonas Delalieux na zijn winnende korf on the buzzer. “Dit hadden we nodig na het verlies van vorige week. We zijn goed bezig de laatste weken. Ikzelf of de ploeg? Allebei. Maar jammer van die uitschuiver in Mechelen vorige week. Dat was anders een mooie reeks geweest.”

Het was een mooie overwinning, maar een mooie match was het niet. Delalieux: “Het was bij momenten wat slordig. Er werd ook heel fysiek gespeeld door beide ploegen en dat zorgde voor foutenlast en vrijworpen.”

“Casey Benson is een goede aanwinst. Hij heeft nog maar drie dagen meegetraind en heeft zich heel snel moeten aanpassen aan ons en wij aan hem. Dat is wel gelukt, hij past heel goed in de groep. En hij gaat elke week beter en beter worden.”

Maandagmorgen wordt Jonas Delalieux in Zaventem verwacht om met de Belgian Lions naar Slowakije te vliegen. “Ik ben heel blij dat ik er voor het eerst bij ben. Het is een nieuwe ervaring en het voelt ook een beetje aan als de bekroning voor het voorbije anderhalve seizoen. Ik ben benieuwd. Ik verwacht niet dat ik bij de 12 ga zijn, maar bij de 14 zijn is sowieso al geweldig.” (rac)

 

Limburg United: 25/59 shots (4/23x3), 18/24 vw, 33 rebounds, 22 fouten, LITTLESON 0+0, NELSON 11+7, LAMBOT 4+0, DELALIEUX 5+14, HAMMONDS 7+2, Desiron 2+0, Benson 5+3, Dedroog 0+2, Dammen 0+0, Bojovic 0+10.

Leuven Bears: 24/48 shots (7/17x3), 16/21 vw, 31 rebounds, 26 fouten, HEATH 1+1, KRALJ 2+5, ALLEN 7+5, CEBASEK 9+10, MCGLYNN 6+12, Young 7+4, Willems 0+0, Vanderhaegen 0+0, Boxus 2+0. (guvo)

 

YouTube Game Highlights

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.