Coach Michiels kent geen genade met ex-ploeg

Hubo Limburg United verscheen niet topfit aan de opworp met 4 spelers die van een corona besmetting herstellen. Ook Bojovic (hamstrings) en Nelson (quarantaine) ontbraken. 

Hubo Limburg United liep vanaf het begin achter de feiten aan: over 2-8 ging het naar 7-14 (8'). Onder impuls van Delalieux (2x3) kwam de thuisploeg in de match: 15-18. Blanchart maakte zijn debuut bij de A-ploeg en scoorde bij zijn eerste balcontact. "Ik had het in de geven omstandigheden een beetje voelen aankomen", aldus de 23-jarige ex-Leuvenspeler. " Bij Leuven zat ik enkel een aantal keren opo de bank. Het is leuk om voor het eerst speelminuten te krijgen op dit niveau. Toch ben ik niet echt tevreden. Zelf ben ik ook voor een stuk mee de oorzaak van deze nederlaag. In verdediging kwam ik soms een stap te laat en 98 punten tegen is gewoonweg te veel."

Gebrekkige voorbereiding

Ondanks de talrijke wissels van coach Westphalen bouwden de Kangoeroes hun voorsprong opnieuw uit. Met 28-43 (16') leek de wedstrijd in een beslissende plooi te vallen. Al helemaal, toen Stephens met een bom op de buzzer uitpakte. Aan de rust stond Hubo Limburg United voor een heel moeilijke opdracht: 36-48. "Tegen dit sterke Mechelen moet je gewoon top zijn om kans te maken op winst", vond coach Westphalen. "Door onze gebrekkige voorbereiding was dit vandaag niet het geval. Ik wist dat we fouten zouden maken en roteerde daardoor meer dan anders. Onze fighting spirit was er niet altijd voldoende. Met Blanchart en Dammen waren er lichtpuntjes. Ook Delalieux speelde vandaag zijn match."

 

Applausvervangingen

Even leek er beterschap in zicht na twee driepunters van Littleson (46-54 na 25') maar bommen van Mukubu, Loubry en Kotrulja zorgende ervoor dat de kloof na het derde kwart intact bleef. Door een sterke Palinckx werd het vierde kwart overbodig waardoor coach Michiels kon overgaan naar applaus vervangingen. "Ik verwachtte me vandaag nochtans aan een moeilijke match", aldus Mechelen coach Michiels. "Hubo Limburg United maakte het ons niet gemakkelijk met heel wat druk op de bal. Het derde en vierde kwart konden beter. Door een prima teamsfeer staat er echter iedere keer weer iemand anders op die bepalend is, zoals Palinckx vandaag", besloot Michiels.

Bron: HBVL.be

Foto: Wim Van Mele

 

GAME HIGHLIGHTS

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.