Tate Unruh redt Hubo Limburg United op de buzzer

Tate Unruh redt Hubo Limburg United op de buzzer

hubo limburg united  72 - 71  voo liege basket

Hubo Limburg United heeft er een thriller van gemaakt tegen Luik. De wedstrijd was niet van het beste niveau en vier minuten voor het einde stond het negen punten achter. Het kon nog een verlenging afdwingen. Hier stond het twee seconden voor het einde 70-71 achter en mocht ingooien. Unruh kreeg de bal en werkte zich met een schijnbeweging vrij zodat hij on the buzzer kon binnen gooien.

 

Wen Mukubu >  "Een overwinning is een overwinning"

"Dit soort matchen zijn valkuilen", aldus Wen Mukubu. "Je speelt drie wedstrijden na elkaar tegen topploegen en dan komt Luik. Je hebt ze in de heenronde verslagen en twee keer in de beker. Natuurlijk wisten we hoe we moesten spelen, maar die opdrachten werden dikwijls niet uigevoerd. Het was een zware en spannende match, maar een overwinning is een overwinning." Kapitein Wen Mukubu was veruit de beste speler bij United. "Travis Releford en ik spelen op dezelfde positie. Doordat hij afwezig was, moest ik ervoor zorgen dat ik agressiever speelde. Ik ben de kapiteien en ik moet dus altijd de leider zijn. Het verschil met het begin van het seizoen is dat we dit soort matchen uiteindelijk nog winnen: dat zou ons toen niet gelukt zijn."

Bron: HBVL.

 

Eindstand 72-71.

Quarters: 24-17, 10-21, 15-8, 16-19.

Topschutters Hubo Limburg United: Mukubu 24 punten, Unruh 14, Desiron 10.
Topschutters VOO Liège Basket: Bojovic 23 punten, Jordan 12, Deroover 13.

 

Zie hier het volledige game report.

Bekijk hier de fotogallerij van deze wedstrijd.

  

Buzzerbeater by The Rooh!

 

Samenvatting TV Limburg

 

In het basketbal heeft Hubo Limburg United een goede zaak gedaan. United versloeg, na een ware thriller in de verlengingen, Luik in eigen huis met 72-71. De mannen van coach Angillis staan door deze zege op plaats zes in de stand, en kunnen terug naar boven kijken in het klassement. Tegen Luik was het de Amerikaan Tate Unruh die in de slotseconde het beslissende punt scoorde.

Bron TVL.