Academy

 

ACADEMY STOOMT LIMBURGSE TALENTEN KLAAR VOOR HET GROTE WERK

Dat Limburg United in haar debuutseizoen zo’n hoge ogen gooide, is natuurlijk fantastisch. Maar het project Hubo Limburg United reikt verder dan onze eerste ploeg. Onze club wil de populariteit van het basketbal in de hele provincie aanzwengelen. Jongeren ‘goesting’ doen krijgen in basketbal, en getalenteerde jeugdspelers naar een hoger niveau tillen, dat is de doelstelling. 

MENTALE EN FYSIEKE BEGELEIDING

Tijdens het seizoen 2015-2016 werd voor het eerst een Academy camp opgezet voor een selecte van talenten. In deze jeugdacademie krijgen de beste jeugdspelers van de provincie extra opleiding en begeleiding, in nauwe samenwerking met hun respectievelijke clubs. Naast het baskettechnische aspect (specialisatietrainingen), is er ook aan de sportmedische omkadering gedacht. Een gebalanceerd team (sportarts, sportkiné, conditietrainer, mental coach en voedingsdeskundige) begeleidt onze ruwe diamanten op mentaal en fysiek vlak. Naast de jeugdspelers hebben ook de Limburgse clubcoaches, bestuursleden en vrijwilligers baat bij de Academy: ze kunnen er terecht voor training, vorming en ondersteuning.

IN DE VOETSPOREN VAN Jonas, Hans en Darnell

Het uiteindelijke doel van de Academy is duidelijk: talentvolle Limburgers klaarstomen voor het grote werk bij Hubo Limburg United. Wij helpen ambitieuze gouwgenoten om hun droom – een stek in 1ste nationale – waar te maken. Het voorbije seizoen mochten al enkele jongeren proeven van het hoogste niveau. Darnell Snyers pikte geregeld zijn speelminuten mee. Hans Vanwijn werd zelfs de aanvoerder van het team. Dit jaar is Jonas terug en liet zich opnieuw een aantal keer in positieve zin opmerken.

Hubo Limburg United hoopt dat de komende jaren nog heel wat jongens uit eigen streek in hun voetsporen treden. Coach Ludo Horions neemt daarom dit jaar - in samenwerking met Limburgse topcoaches en onze eigen sportieve staf - vijf groepen spelers onder zijn hoede.  De U19, U17, U14a en U14b zullen regelmatig samen trainen en deelnemen aan het internationaal Kersttornooi van Kortrijk. Daarnaast staat er ook een groep talentvolle meisjes in de steigers. De WU17 nemen eveneens deel aan het X-mas Tournament. Hubo Limburg United denkt dus aan de toekomst. Binnen de HLU Academy hopen we nog vele Limburgse baskettalenten te zien ontbolsteren.

het uitbouwen van de academy

De Hubo Limburg United Academy is ambitieus en wil haar werking nog verder uitbouwen naar het voorbeeld van de meest vooraanstaande en professionele teams in België. Daarom organiseren bijkomend dit jaar een basketbalkamp voor diegenen die mee zijn geweest naar het X-mas Tournament. Het kamp gaat door op 3, 4 en 5 januari 2018. 

Meer info volgt snel...

 

resultaten hlu academy @ x-mas tournament 2016

U14a @ X-mas tournament 2016

Finale verloren 25-87 vs Israël Basket ACAD

U14b @ X-mas tournament 2016

Geëindigd met een overwinning 44-36 vs BM Waregem voor de dertiende plaats

U17 @ X-mas tournament 2016

Finale gewonnen 63-52 vs de Waalse selectie AWBB

WU17 @ X-mas tournament 2016

Strijd om negende plaats gewonnen 65-42 vs BV Katwijk

U19 @X-mas tournament

Finale verloren 71-100 vs Basket @ Sea Oostende

Euromillions

Graag bedanken we EuroMillions en haar spelers nog eens uitdrukkelijk voor hun steun waardoor wij professionele basketbalmaterialen kunnen aanschaffen voor onze Academy-werking.

Are you feeling lucky?

Academy Summer Camp

De Hubo Limburg United Academy organiseert in de zomer opnieuw een basketbalkamp!

Wegens het groeiend aantal deelnemers, zijn er verschillende data voor de verschillende leeftijdscategorieën.

Meer info hier >

International X-mas Tournament

 Info, matchups & resultaten

Klik hier voor meer info