Voorzorgsmaatregelen COVID-19 & Covid Safe Ticket

De veiligheid en gezondheid van onze supporters, onze spelers, onze vrijwilligers en alle andere aanwezigen zijn onze grootste prioriteit. Daarom zullen we het Covid Safe Ticket inzetten om onze wedstrijden veilig te kunnen laten doorgaan. 

Voor je de Alverberg betreedt zal je Covid Safe Ticket gescand worden. Bij het scannen van het certificaat moet ook een identiteitsdocument worden voorgelegd ter controle dat het certificaat op naam is van de persoon in kwestie.  Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zonder bijkomende controle de zaal betreden.

Tot deze controle is uitgevoerd, is het dragen van een mondmasker verplicht en moeten de afstandsregels met andere bubbels worden gerespecteerd. Eens je Covid Safe Ticket gecontroleerd is en geldig wordt bevonden, is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen en vervallen de afstandsregels. 

Wat is een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is het COVID-certificaat dat je vindt in de CovidSafeBE-app (te downloaden in de App Store of via Google Play) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig óf een andere geactiveerde digitale sleutel (bv. itsme)

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST ook op papier verkrijgen via Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be  of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

Welke documenten moet je meebrengen naar de wedstrijd?

  • een geldig wedstrijdticket of abonnement (niet van toepassing op de HLU fandag of  als je aan de kassa een ticket wenst te kopen)
  • je identiteitskaart
  • je Covid Safe Ticket (niet van toepassing voor -12 jarigen)

Je mag deze documenten zowel digitaal op je smartphone als geprint op papier meenemen. Om wachttijden te vermijden vragen we je om deze drie documenten klaar te houden, zodat de controle vlot kan verlopen. Indien je één van deze documenten niet bij hebt, kunnen we je geen toegang verlenen tot de sporthal.

 Wanneer is jouw Covid Safe Ticket geldig?

  • Als je minstens 2 weken (14 dagen) voor aanvang van de wedstrijd volledig werd gevaccineerd met een in de EU erkend vaccin. OF
  • Als  je over een negatief Corona-testcertificaat beschikt: max. 48 uur oud voor een PCR-test en max. 24 uur oud voor een antigeentest (bij een apotheker).  Opgelet: een zelftest is NIET geldig. OF
  • Als je een herstelcerticaat van maximum 6 maanden (180 dagen) oud kan voorleggen.

Stewards zullen de controle uitvoeren alvorens je de Alverberg betreedt. De persoonsgegevens worden niet getoond, behalve naam, geboortedatum en QR code. Deze gegevens zullen ook niet bijgehouden worden door Hubo Limburg United.

Kan men zich ter plaatse laten testen?

Neen, Hubo Limburg United voorziet geen testlocatie.

Zonder geldig Covid Safe Ticket zal je dus ook geen toegang krijgen tot de wedstrijd en je ticket zal ook niet worden terugbetaald.

Wist je dat je als Belgische inwoner in bepaalde gevallen 2 gratis PC-testen kan aanvragen? Meer info op info-coronavirus.be/nl/testen

We vragen met aandrang om thuis te blijven indien je ziek bent of symptomen van het virus vertoont. 

 

Contact Hubo Limburg United

Hubo Limburg United

LOGO HLU

info@hubolimburgunited.be
+32 489 49 70 70

p/a Officenter Hasselt
H. Van veldekesingel 150 bus 22
3500 Hasselt
België

Sporthal Alverberg
Herkenrodesingel 33
3500 Hasselt
België