Belofte Oskar Giltay tekent voor drie seizoenen bij Hubo Limburg United!

 

De komende drie seizoenen zal de 17-jarige Giltay (27-12-2006) volwaardig deel uitmaken van onze TDM1 en stap voor stap doorstromen naar het BNXT team, in combinatie met zijn hogere studies.

Momenteel volgt de boomlange center sportwetenschappen aan de topsportschool in Wilrijk, terwijl hij met een dubbele aansluiting zowel bij het A-team van Basket Tongeren in TDM2 en bij onze Academy actief is. Als gamechanger speelt hij mee met onze U18, U21 en TDM1 ploeg én maakte recent zijn debuut in BNXT tegen BAL waar hij meteen zijn eerste bucket maakte!

Met zijn 2m08 heeft Oskar niet enkel zijn lengte mee, ook is hij fysiek en motorisch zeer sterk. Dit alles maakt van Oskar “the one to watch” en willen we hem als club dan ook graag vertrouwen geven met een langdurig engagement. Om zijn progressie optimaal te ondersteunen maakt hij sinds enkele maanden deel uit van de trainingskern van het team van coach Westphalen.

Basket zat al van jong af aan bij Oskar ingebakken, die uit een basketgezin komt. Starten deed hij bij Bilzerse BC tot hij op zijn 14 jaar de overstap maakte naar Basket Tongeren. Na zijn sterke prestaties bij de Eburonen haalde hij meermaals de jeugdselectie van de Belgian Lions. Hét hoogtepunt was de bronzen medaille op het EK U16 in augustus 2022, waardoor de Young Lions promoveerden naar Divisie A.

Zelf is Oskar heel erg blij met zijn nieuwe contract: “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik krijg van de club. Mijn eerste keer op het veld bij het BNXT-team smaakte natuurlijk naar meer maar ik besef ook wel dat ik nog veel te leren heb. Ik heb het volste vertrouwen erin dat ik bij Hubo Limburg United de juiste begeleiding zal krijgen om verder te groeien.”

“Vanzelfsprekend zijn wij als club zeer blij met dit contract van drie seizoenen. Oskar traint hard en is zeer liergierig. Als coach is Oskar een speler die je liever niet aan de andere kant van het wedstrijdveld ziet. We kijken er enorm naar uit om samen verder te werken met Oskar en de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling. ” aldus Niels Marnegrave, huidig coach van Oskar in TDM1.

Veel succes Oskar!

 

Gerelateerd nieuws

Two more years voor Jarne Lesuisse!

Jonge en Limburgse spelers kansen geven, daar zijn we goed in bij Hubo Limburg United. Na Wout Leemans en Toon Ceyssens krijgt nu ook Jarne Lesuisse een contractverlenging.

Breaking news

Hubo en Limburg United vieren 10 jaar partnerschap en lanceren stickerboek!

Het is dit seizoen dubbel feest bij Hubo Limburg United! De club viert niet alleen zijn 10de verjaardag, maar ook het 10-jarig partnerschap met hoofdpartner Hubo. In een interview met Tom Heeren, CEO van Groep Heeren met o.a. 21 Hubo-winkels, blikken we terug op de…

Breaking news Business Community

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn