Extra aandacht voor comfort en duurzaam wonen is de toekomst. De normen om ons klimaat te ontzien worden steeds strenger. Maar comfort is even belangrijk, want in een steeds drukkere wereld moet je thuis tot rust kunnen komen. Daarom is onze missie: het comfort van jouw woning op een duurzame manier naar het hoogste niveau brengen.

 

Isola, Create your comfort.

Interview met Maarten Bostyn, afgevaardigd bestuurder van Isola en voorzitter van onze club

Maarten, we gaan even terug naar het prille begin van Hubo Limburg United. Hoe ben jij -als rasechte voetballer nota bene- terecht gekomen bij het toen opstartende project?

De toenmalige manager van de club, Danny Marguillier, kwam bij me langs met de vraag om sponsor te worden van het ambitieuze project HLU. Ik was direct gecharmeerd door het concept en de sport en al snel bleek dat men niet alleen financiële ondersteuning nodig had doch ook nog heel wat helpende handen. Op vraag van onze toenmalige gouverneur, Herman Reynders, ben ik dan ook mee ingestapt als Voorzitter van de club.

Niet alleen Hubo Limburg United maar ook Isola kende afgelopen jaren een sterke groei. Daarnaast ben je ook nog eens voorzitter van de Pro Basketbal League. Hoe krijg je dit allemaal gecombineerd?

Een sterk team. Alleen krijg je niets op de wereld. Ik mag van geluk spreken dat ik zowel bij Isola, HLU als de PBL kan rekenen op geëngageerde en bekwame teamplayers.

Welke grote verschillen zijn er tussen het leiden van een grote onderneming en het leiden van een relatief kleine sportclub?

Toch wel de structuur. Bij een sportclub zijn er minder financiële middelen voorhanden en dienen vele taken door dezelfde handen te worden gedaan. Onze club fungeert vandaag een beetje als een “start up” project. Het is onze ambitie om elk jaar de structuur van HLU verder te professionaliseren.

Naast verschillen, zullen er natuurlijk ook wel wat overeenkomsten zijn. Welke specifieke waarden worden zowel bij Isola als bij HLU nagestreefd?

Het belang van persoonlijke en duidelijke communicatie

Samenwerken als een team

Hard werken en doorzetten

Door de jaren heen is Isola geëvolueerd van een isolatiebedrijf, naar een all-in-one floorbedrijf tot naar een comfortbedrijf. Voor welke diensten kan je allemaal bij Isola terecht?

Vloeropbouw: vloerisolatie, vloerverwarming, chape én afwerking met tegels en/of parket

Isolatie: vloeren, daken, zolders, spouwmuren, kruipkelders, schuren

Klimaatsystemen: airco, warmtepompen, ventilatie, verwarming

Duurzame energie: zonnepanelen, thuisbatterijen, laadstations, slimme woningen

Sanitair: plaatsing sanitaire installaties, onderhoud en herstelling van sanitaire leidingen en voorzieningen

Dat is een zeer uitgebreid pakket! Helpt jullie partnership met Hubo Limburg United om al deze diverse afdelingen aan de buitenwereld bekend te maken?

We staan inderdaad voor de uitdaging om onze nieuwste afdelingen uit te bouwen en niet langer gekend te zijn als enkel een isolatiebedrijf. Ons partnership bij Hubo Limburg United is een mooi forum om ons uitgebreid dienstenpakket bekend te maken.

Zo zijn de vijf vakken van de VIP tribune vernoemd naar onze vijf afdelingen en hebben we dit ook in de ledboarding verwerkt. Onze Business bezoekers worden elke wedstrijd in de watten gelegd in het Isola Business Restaurant en de Isola VIP tribune.

Mogen we stellen dat Isola comfort hoog in het vaandel draag?

Comfort creëren is ons vak en onze drijfveer. Onze andere passie is Hubo Limburg United.

In het Isola Business Restaurant en de Isola VIP tribune willen we de twee symbolisch combineren.

Afgelopen jaren heb je er hard voor gestreefd om de competitie om te vormen naar een BeNeLiga. Nu de Betfirst BNXT League in het 2e seizoen volop aan de gang is, hoe ervaar je de formule?

Ik ben natuurlijk zeer blij dat die eerste stap is gezet en dat de BNXT effectief vorig seizoen van start is gegaan. De formule is zeker niet perfect maar toont haar potentieel. Vanaf speeldag 1 is de inzet groot omdat alle clubs graag in die Golden League terecht willen komen. Persoonlijk duurt het voor mij te lang vooraleer de cross border fase aanvat. Wij moeten op termijn een gans seizoen dat cross border element hebben.

Een leuke om af te sluiten: welk HLU-moment zal je voor altijd bijblijven?

De kwalificatie voor onze eerste bekerfinale in 2017!

Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn