Dat vorig seizoen de betFIRST BNXT League van start is gegaan, kan je natuurlijk niet gemist hebben! Deze nieuwe competitieformule verenigt België en Nederland en zorgt voor spektakel over de landsgrenzen heen. Tot februari spelen we de wedstrijden van de domestic fase, waarna de Belgische en Nederlandse teams in twee poules verdeeld werden voor de crossborder fase.

Afhankelijk van de ranking van het domestic klassement, worden zowel de Belgische als Nederlandse clubs verdeeld in de Elite Gold en Elite Silver poule. Deze poules bestaan uit 5 Belgische en 5 Nederlandse teams, waarbij iedere Belgische club uit en thuis speelt tegen 5 Nederlandse clubs.

Na deze wedstrijden volgen de playoffs. Alle ploegen uit de Elite Gold Poule en de hoogst gerangschikte club van elk land in de Elite Silver Poule krijgt een ticket voor de nationale playoffs en plaatst zich dus voor de kwartfinale. De andere clubs strijden voor hun plaats in de crossborder playoffs. Enkel voor de laagst gerangschikte club in de Elite Silver zit het seizoen er na de crossborder fase op.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn