Privacybeleid

Privacybeleid Academy

(update 9/07/2020)

Hubo Limburg United vzw hecht belang aan uw privacy.

Hubo Limburg United, gevestigd aan Hendrik van Veldekesingel 150/22, 3500 Hasselt (België), is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

  • http://www.hubolimburgunited.be/
  • Hendrik van Veldekesingel 150/22, 3500 Hasselt (België)
  • 0489 49 70 70

Winde Blocken is de Functionaris Gegevensbescherming van Hubo Limburg United. Zij is te bereiken via winde.blocken@hubolimburgunited.be

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Hubo Limburg United verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  1. Als supporter

1.1          Aankopen

  • Bij het bestellen van een abonnement of tickets

Voor het kopen van een abonnement of tickets verwerken we persoonlijke identificatiegegevens en persoonlijke kenmerken. We verwerken deze gegevens op basis van de overeenkomst die je met ons aangaat.

Indien je online je tickets koopt via ons ticketsysteem maak je een account aan waarbij we ook beveiligingsgegevens, zoals je wachtwoord verwerken.

  • Bij het bestellen van een kinderabonnement

Voor elk betalend abonnement van vader en/of moeder krijgt één kind onder de 12 jaar een gratis kinderabonnement. De ouder stemt in om te checken of het kind aan deze voorwaarden voldoet, want we checken hierbij je kids-id.

  • Bij het bestellen van een mindervalide-abonnement

Om recht te hebben op een mindervalide-abonnement vragen we een medisch attest voor te leggen om te checken we ook of je aan de voorwaarden voldoet.

  • Bij aankopen in de webshop

Om aankopen te doen in de webshop verwerken we persoonlijke identificatiegegevens, persoonlijke kenmerken, fysieke kenmerken (vb. kledingmaat), beveiligingsgegevens (login naam en wachtwoord), consumptiegewoonten, financiële identificatiegegevens (vb. bankrekeningnummer). We hebben al deze gegevens nodig voor een correcte afhandeling van de aankoop te garanderen.

  • Bij het gebruik van de cashless kaart

Je abonnementskaart kan je ook gebruiken als cashless kaart om betalingen te doen in en rond de zaal. We verwerken hierbij consumptiegewoonten en financiële identificatiegegevens indien je de kaart wil opladen.

  • Bij het deelnemen aan een wedstrijd

Geregeld worden er wedstrijden georganiseerd door Hubo Limburg United. Bij het deelnemen aan deze wedstrijden worden persoonsgegevens van deelnemers verwerkt met als doel contact op te nemen met de winnaar(s) waarbij we hun prijs kunnen bezorgen alsook om de winnaar(s) te kunnen publiceren. De verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op uw toestemming.

1.2          Bijwonen van een wedstrijd

  • Controle toegangsbewijzen

Hubo Limburg United moet kunnen nagaan of uw ticket geldig is en u de rechtmatige bezitter hiervan bent of nagaan of onderwerpen bent aan een zaalverbod.

  • Plaatsen van bewakingscamera’s

Hubo Limburg United heeft in en rond het stadion bewakingscamera’s geïnstalleerd met als doel om  zowel vóór, tijdens als na een wedstrijd de veiligheid in en rond de zaal te handhaven. In het bijzonder gebruikt Hubo Limburg United deze camera’s om overlast en misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, of de openbare orde te handhaven.  Hiervoor wordt beeldmateriaal verzameld, verwerkt en bewaard.

1.3          Opvolgen van en contact met de club

  • Bij het bezoeken van onze website

Hubo Limburg United gebruikt tools om statistieken te verzamelen en inzichten te krijgen over het gebruik van de website. Deze informatie wordt geanonimiseerd en niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. Analytics tools gebruiken cookies. Dit zijn tekstbestanden die op je computer worden geplaatst om standaard internet logging informatie en gedragsinformatie te verzamelen. Meer info kan je lezen in onze cookie statement.

  • Bij het gebruik van de app

Wanneer u onze app gebruikt verwerken we het toestel id van uw smartphone zodat er slechts één keer per toestel gestemd kan worden. We baseren ons hiervoor op ons gerechtvaardigd belang om de stemming eerlijk te laten verlopen.

U kan in de app ook aanmelden als abonnee zodat u uw saldo kan raadplegen.

Verder houden we ook toestelinformatie bij (zoals versie besturingssysteem en browser) om eventuele technische problemen te kunnen opsporen en oplossen.

  • Bij het ontvangen van direct marketing

Wanneer je jezelf inschrijft op onze nieuwsbrief geef je toestemming voor het versturen van een nieuwsbrief. Indien er een bestaande klantenrelatie is, omdat je een aankoop deed bij Hubo Limburg United (vb. webshop, ticket), heeft Hubo Limburg United een gerechtvaardigd belang om je direct marketing te sturen met betrekking tot gelijkaardige producten of diensten die Hubo Limburg United zelf levert.  Je hebt als betrokkene steeds de mogelijkheid om je uit te schrijven.

  • Bij het behandelen van een vraag, bieden van hulp, aanbieden van informatie op je verzoek

Je kan contact opnemen met Hubo Limburg United via verschillende kanalen (telefonisch, briefwisseling, email, contactformulier website, sociale media). De persoonsgegevens die je geeft, gebruiken we enkel om je een antwoord te geven op je vragen.

  1. Als business-klant
  • Bij de aanvraag van een offerte

Als je meer info wenst over de diensten of producten van Hubo Limburg United kan je een offerte aanvragen via verschillende kanalen (telefoon, website, sociale media, …). Hubo Limburg United verwerkt hiervoor persoonlijke identificatiegegevens (zoals naam en email) om je een zo correct mogelijk voorstel te kunnen maken.

  • Bij het verwerken van een bestelling, opvolging van facturen en commerciële afspraken

Als je producten of diensten bestelt bij of levert aan Hubo Limburg United, verwerkt Hubo Limburg United persoonlijke identificatiegegevens, professionele gegevens voor het correct kunnen afhandelen en opvolgen van de bestelling of levering.

  • Bij het deelnemen aan een business-seat diner, event of een bezoek aan het stadion

Hubo Limburg United organiseert events of je kan het stadion komen bezoeken. Hubo Limburg United verwerkt de organisatie van zo’n event persoonlijke identificatiegegevens, professionele gegevens en financiële identificatie gegevens (voor de betaling) bij de inschrijving. Indien er catering voorzien is voor het event verwerken we ook je eetvoorkeuren.

  • Bij de publicatie van het Hubo Limburg United club magazine

Hubo Limburg United geeft een club magazine uit, waarin alle partners van de Business Community de mogelijkheid hebben visibiliteit te creëren. Elke partner wordt in dit magazine vermeld met gegevens over de rechtspersoon. Daarnaast wordt er, additioneel, door Hubo Limburg United ook de mogelijkheid gegeven beeldmateriaal en persoonlijke identificatiegegevens (zoals professioneel emailadres) toe te voegen. Deze verwerking is gebaseerd op de toestemming van de betrokken persoon.

  1. Als gescoute spelers

Onze scouts zijn steeds op zoek naar nieuw jong basketbaltalent. Indien je gespot wordt door onze scouts vragen we toestemming aan je ouders om enkele test trainingen af te werken. We verwerken hierbij je persoonlijke identificatie gegevens en persoonlijke kenmerken (zoals geboortedatum).

  1. Als sollicitant
  • Bij het solliciteren

Hubo Limburg United zoekt regelmatig nieuwe enthousiaste gemotiveerde medewerkers. Tijdens de sollicitatie procedure verwerkt Hubo Limburg United volgende categorieën van persoonsgegevens: persoonlijke identificatiegegevens, persoonlijke kenmerken (zoals taal, geboortedatum, …), competenties, opleidingsgeschiedenis, carrière loopbaan, curriculum vitae, afbeelding, werk referenties. We verwerken deze gegevens naar aanloop van een arbeidsovereenkomst.

  • Bij het aanleggen van een aanwervingsreserve

Indien Hubo Limburg United je na een sollicitatie niet aanneemt, maar graag je CV wil bijhouden voor toekomstige opportuniteiten, zal Hubo Limburg United je toestemming vragen om je CV te mogen bewaren.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via winde.blocken@hubolimburgunited.be, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Hubo Limburg United verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Hubo Limburg United analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
  • Hubo Limburg United volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.
  • Hubo Limburg United verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Hubo Limburg United neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Hubo Limburg United) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Hubo Limburg United bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Inschrijvingen voor Academy Events > 2 jaar (of langer indien verlenging) > administratieve verwerking van inschrijving
  • Inschrijvingen voor andere clubevents > 2 jaar (of langer indien verlenging) > administratieve verwerking van inschrijvingen
  • Aankoop tickets & abonnementen > 2 jaar (of langer indien verlenging) > administratieve verwerking van aankoop
  • Aankoop tickets & abonnementen > 2 jaar (of langer indien verlenging) > administratieve verwerking van aankoop

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Hubo Limburg United verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Hubo Limburg United gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Hubo Limburg United gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://www.eccbelgie.be/cookies

Onze gedetailleerde Cookie Statement kan u hier terugvinden.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Hubo Limburg United en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar winde.blocken@hubolimburgunited.be. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en rijksregisternummer zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Hubo Limburg United wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Hubo Limburg United neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via winde.blocken@hubolimburgunited.be