Hubo Limburg United is de jongste Belgische basketbalclub in de Betfirst BNXT competitie en de enige Limburgse basketbalclub op het hoogste niveau. 

In 2014 werd de club opgericht met als doel alle basketballiefhebbers in de gehele provincie te verenigen en de basketbalsport in de provincie te promoten. 

Hubo Limburg United -what’s in a name- is als enige Limburgse basketbalclub in de hoogste reeks een mooi uithangbord voor de ganse provincie. Binnen de Belgische topsportwereld is het uniek dat een ploeg zich linkt aan een volledige provincie in plaats van aan één enkele stad. In geen enkele andere Belgische provincie is het samenhorigheidsgevoel zo groot als in Limburg. Dat willen we ook weerspiegelen in onze club en daarvoor staat ook het woord "United" in onze clubnaam. 

De thuiswedstrijden van Hubo Limburg United worden gespeeld in Sporthal Alverberg te Hasselt, doorgaans op vrijdagavond. Het kantoor van de club is gevestigd in het Officenter te Hasselt. Hasselt werd als thuisbasis gekozen omwille van haar centrale ligging, als hoofdstad, binnen de provincie. Hubo is onze hoofdsponsor die reeds sinds het prille begin ons project ondersteunt. Naast Hubo zijn er uiteraard nog tal van sponsors en partners waar de club op kan rekenen om haar sportieve en commerciële ambities te kunnen waarmaken. 

Onze sponsors, supporters, vrijwilligers en staf, afkomstig uit heel Limburg, zijn de basis van een hechte United Family. Wij maken van elke thuiswedstrijd in "The Berg", centraal gelegen in hartje Limburg, een groot feest! 

Maar basketbal draait voor ons niet enkel om wat er op het veld gebeurt. Alle aanwezigen in de zaal een aangename avond laten beleven, onze partners ondersteunen bij het uitbouwen van hun netwerk, een forum bieden voor goede doelen, jeugd en kinderen inspireren, kortom mensen verbinden, daar staat onze club voor!

Met onze Hubo Limburg United Business Community brengen wij een 100tal ondernemers met elkaar in contact. Wij bieden hen de mogelijkheid om aan de hand van een aantal grote of net zeer intieme events hun eigen netwerk uit te breiden, interessante contacten te leggen en potentiële klanten te ontmoeten. Met succes, aangezien hier al een aantal mooie samenwerkingen uit zijn ontstaan, die op hun beurt weer een boost geven aan de Limburgse economie.

Because Limburg we are, United we stand! 

Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn