“Het 10e seizoen van onze club wordt er eentje om in te kaderen!”

Een gesprek met Miet Mouha – General manager Hubo Limburg United

 

1729 woorden – 8’ leestijd

Voor ons BNXT team begint zaterdag het echte werk, maar dat is niet zo voor onze General manager Miet Mouha. Voor Miet en haar team eindigt het seizoen omzeggens nooit. Zij zijn het ganse jaar in de weer om van Hubo Limburg United een sterke en aantrekkelijke club te maken.

Een gesprek over ‘haar’ club en ambities op de thuisbasis van de club in het Officenter in Hasselt.

 

Elke keer opnieuw geniet ik van de sfeer!

Miet voorstellen is voor de meesten niet meer nodig , ze is ondertussen een vertrouwd gezicht in en buiten de club. Vorig seizoen gepromoveerd van Business Community Manager naar General Manager, zeg maar de CEO van de club. Een GM met veel ambitie.

“Ik ben eerder toevallig in het basketbal terechtgekomen. Zaalsport kende ik wel door een zus met een volleybalverleden, maar via het business netwerk van HLU heb ik basketbal leren kennen. Het is een fantastische sport, elke wedstrijd opnieuw geniet ik van de sfeer en de beleving. Ik kijk al een hele tijd met kriebels uit naar de eerste thuiswedstrijd woensdag.

Ik doe deze job dan ook heel graag.  Uitdagingen zijn er genoeg maar werken met fijne collega’s in een ambitieuze club is gewoonweg top. De ambitie en het dynamische van deze club matchen volledig met mijn temperament: ik wil HLU naar een nog hoger niveau brengen.”

 

Hubo Limburg United is meer dan het team in de BNXT League

De club is op korte tijd en op alle vlakken sterk gegroeid, zowel sportief als organisatorisch.

“Het BNXT team is uiteraard ons uithangbord, met ondertussen zeer mooie resultaten en een sterke reputatie maar onze club is meer dan enkel wat er in het weekend op het basketbalveld gebeurt” legt Miet uit.

“Zo hebben we onze jongerenwerking – de Hubo Limburg United Academy, - met een team in TDM1 en een jeugdopleiding van hoog niveau. Daarnaast is er op sportief vlak ook nog  Hubo Limburg United on Wheels. En om dat alles mogelijk te maken rekenen we op onze Raad van Bestuur, de Business Community, onze ‘office’ , de  sportieve staf, de vele vrijwilligers, het animatie team, de community en natuurlijk ook onze fans en de supportersclub Lucky Bastards. Een grote groep van enthousiaste mensen  actief binnen onze club. Het is mijn taak om hen op de meest optimale manier te motiveren en te begeleiden.”

 

De dagelijkse werking van Hubo Limburg United : een kleine KMO

“Het is de Raad van Bestuur onder leiding van voorzitter Maarten Bostyn die instaat voor de strategische beslissingen. De sportieve staf stuurt het sportieve beleid maar daarnaast wordt al het dagelijkse operationele werk gedaan door 3 voltijdse medewerkers. Ik heb zelf de operationele leiding en trek ook de Business Community. Sylke is de office manager en draagt zorg voor al het administratieve gaande van de spelerscontracten tot het wagenpark en de organisatie van reservaties en ticketing bij de thuiswedstrijden. Vele fans en sponsors hebben zeker al contact gehad met Sylke via mail of telefonisch. En dan is er nog Jordy die instaat voor de wedstrijdorganisatie, de events en de communicatie. Daarnaast kunnen we regelmatig rekenen op de hulp van schoolstagiairs en vrijwilligers. Werk is er altijd meer dan genoeg.”

 

Business is belangrijk:  Union of the Ring

“Het allerbelangrijkste”, aldus Miet, “is onze Business Community, zonder die groep van mensen en bedrijven is er geen club op topniveau mogelijk.”

“Sommige fans denken al eens dat je basketbal kan vergelijken met voetbal. Zeker op financieel vlak is dat fout. Niet alleen liggen de bedragen bij ons veel lager, voetbal heeft ook hoge inkomsten uit TV-gelden en uit lucratieve transfers, wat in het basketbal niet het geval is. Onze club draait voor 85% op sponsorinkomsten en voor het overige deel op de toegangsgelden en eigen events.

Gelukkig hebben wij een grote business community en zeer trouwe sponsors. 50% is er al van bij de opstart van de club binnenkort exact 10 jaar geleden. Wij zijn hen daar zeer dankbaar voor en doen alles om hen een maximale return te bieden. Naast de sportieve beleving van onze thuiswedstrijden bieden wij aan elke partner maatwerk. Voor de ene is visibiliteit belangrijk, voor de andere is dat dan weer netwerking of onze hospitality bij de wedstrijden. Wij willen daar nog een stap verder in gaan en daarom is er sinds kort  Union of the Ring: de volwaardige business community van Hubo Limburg United. Uiteraard met een blijvende link met het sportieve, maar ook op zichzelf staand met kwalitatieve netwerkevents en tal van mogelijkheden voor bedrijven.

Als GM ben ik zeer streng als het over het financiële gaat. Elke euro telt. Geen onnodige uitgaven. Iedereen binnen de club weet dat ondertussen.”

 

Welkom in de Alverberg – ‘The Berg’

HLU heeft  een zeer goed seizoen achter de rug, zeker sportief, met zowel een halve finale in het Belgische luik als in het BeNe deel van de BNXT League. Maar ook op het vlak van publieke (en media !) belangstelling. Bijna bij alle wedstrijden was de zaal goed tot zeer goed gevuld.

Miet beaamt dat, “We hebben vorig seizoen opnieuw een goed jaar gehad qua publiek. Het was even moeilijk na corona maar vanaf nu gaan we terug in stijgende lijn. Goed basketbal en veel beleving, dat beloven we ook voor het nieuwe seizoen.

Wij hebben al jaren een 250-tal trouwe abonnees, zij vormen het kloppende hart van onze club en de basis van onze fanbase. Ik maak er geen geheim van dat we dit aantal graag willen zien groeien. Een abonnement kost 225 euro en er zijn nog voldoende plaatsen vrij.”

 

Fantastische fans.

Beleving is belangrijk, de thuiswedstrijden van HLU zijn elke keer opnieuw een plezier om mee te maken.

“Wij hebben fantastische fans die zorgen voor de gekende ambiance in de Alverberg en al dikwijls een moeilijke wedstrijd hebben doen kantelen in ons voordeel. Denk maar aan de beslissende wedstrijd van vorig seizoen tegen Leuven toen én Maxime de Zeeuw én coach Ray werden uitgesloten.

Dus, ben je abonnee of kom je slechts éénmaal per seizoen, je bent altijd welkom in “The Berg’’. Daarom houden we onze toegangsprijzen zo laag mogelijk waarbij jongeren tot en met 12 jaar gratis toegang krijgen, jongeren tot 18 jaar en studenten een verlaagde prijs betalen en de reguliere toeschouwer 17,50 euro.”

 

Hubo Limburg United Academy

Van bij de opstart was het de doelstelling van HLU Limburgse jongeren op te leiden en kansen te geven. Met succes, zo werd de voorbije jaren aangetoond.

“Het kan nog beter”, zegt Miet met veel overtuiging. “De Academy is voor onze club heel belangrijk, om verschillende redenen. Wij willen jongeren kansen geven en zoveel mogelijk eigen spelers opstellen, maar wij willen door onze Academy ook meer betere spelers bij de andere Limburgse clubs krijgen. Niels Marnegrave, iemand met veel ervaring als speler en veel ambitie als coach, zet de sportieve lijnen uit bij het TDM1 team en de andere (jeugd)ploegen van de Academy. Ondersteund door coach Raymond Westphalen en bijgestaan door sterke jeugdcoaches. Dat gebeurt nu al op een vrij professionele manier maar ik ben er van overtuigd dat we moeten blijven investeren in de talenten van morgen.“

De Academy organiseert ook regelmatig kampen waar jonge basketballers van alle clubs en van U12 tot en met U18 kunnen aan deelnemen.

 

Samenwerken in Limburg

Basketbal in Limburg heeft een lange traditie met sterke clubs, mooie resultaten en veel Belgische topspelers.

“Ik wil graag meer inzetten op goede contacten met de andere Limburgse clubs. Samen werken aan de promotie van basketbal in onze provincie, zie ik zeker zitten” zegt de GM van Hubo Limburg United. “We heten niet voor niets Limburg United.

Het is al vele seizoenen een vertrouwd gezicht, de spelertjes van de Limburgse clubs die mee oplopen met onze spelers bij de thuiswedstrijden. Wij vinden het belangrijk dat jongeren kunnen kennis maken met basketbal op topniveau. Zo hebben ze een boeiende en leerrijke avond en zijn ze zeker nog meer gemotiveerd in hun eigen spel en club. Wij nodigen de clubs daarvoor uit maar zij mogen ons zeker zelf contacteren om afspraken hierover te maken. Zo gaan onze spelers en coaches ook graag langs bij een clubevenement, een stage, kamp of een andere bijzondere gelegenheid bij een Limburgse club. Ook daarvoor dezelfde boodschap : contacteer ons.”

 

Meer dan een sportclub: United Charity

Ook was er van bij de opstart van de club de idee dat een sportclub ook een sociale rol te spelen heeft in de samenleving en werden sociale organisaties uitgenodigd en gesteund. Die betrokkenheid heeft sinds kort een nieuwe look gekregen.

“Vorig seizoen hebben we de United Charity powered by Democo opgestart met als doel de sociale rol van de club te versterken. Met bescheiden middelen uiteraard maar op die manier willen we organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk doel bedanken en hun leden en vrijwilligers een avondje ontspanning bieden. Tevens mag er dan promotie gemaakt worden of gadgets verkocht worden voor hun organisatie.”

Miet roept hierbij de sociale  organisaties op om contact met haar op te nemen om de mogelijkheden rond de United Charity te bespreken.

 

Ambitie na 10 jaar. De droom van een eigen arena.

De club bestaat volgend jaar 10 jaar, de A-ploeg begint aan haar 10de seizoen. Je zal daar in de loop van het seizoen regelmatig aan herinnerd worden. Daarvoor was er trouwens al  de speciale aandacht voor de fandagen met onder meer het internationaal tornooi.

Maar Miet kijkt al verder en heeft grote ambities.

“Zoals gezegd wil ik graag onze werking op veel vlakken nog verbeteren en sterker maken. Met als doel een gezonde, sterke club te zijn en te blijven. Een club die in Limburg door alsmaar meer mensen gedragen wordt. En als het kan nog een trofee pakken.

Maar mijn grote droom voor de club is te kunnen beschikken over een eigen zaal, een echte basketbaltempel. Zoals bijvoorbeeld in Oostende. Of zoals we zien bij onze buitenlandse oefenwedstrijden. Dat zou de mogelijkheden en de slagkracht van de club zowel sportief als financieel enorm versterken. Wie weet komt het er ooit van?

Maar laat ons nu vooral focussen op het komende seizoen en er een topseizoen van maken.”

 

Eerste wedstrijd HLU : zaterdag in en tegen Filou Oostende! 

Eerste thuiswedstrijd : woensdag tegen House of Talents Spurs Kortrijk

Gerelateerd nieuws

Verlies van de bekerwinnaar uit Nederland

Onze United Boys konden geen vervolg breien aan de goede prestatie in Groningen. Ze gingen de boot in tegen Den Bosch met 66-82.

Bevat video Wedstrijdverslag

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn