Hubo en Limburg United vieren 10 jaar partnerschap

Het is dit seizoen dubbel feest bij Hubo Limburg United! De club viert niet alleen zijn 10de verjaardag, maar ook het 10-jarig partnerschap met hoofdpartner Hubo. Bovendien heeft de doe-het-zelfketen de naamsponsoring opnieuw met drie jaar verlengd. Speciaal voor deze feestelijkheden lanceert Hubo een exclusief stickerboek waarin je foto’s van de basketbalspelers kunt verzamelen. In een interview met Tom Heeren, CEO van Groep Heeren met o.a. 21 Hubo-winkels, blikken we terug op de samenwerking en polsen we naar zijn verwachtingen voor de toekomst.

Hubo is al 10 jaar hoofdpartner van Hubo Limburg United. Proficiat! Hoe is het allemaal begonnen?

“Tien jaar geleden ging voormalig gouverneur Herman Reynders op zoek naar een partner voor de naamsponsoring van Limburg United. Hij zocht een bedrijf met Limburgse roots en nationale bekendheid om de club te steunen. Zo kwam hij bij mij terecht. Groep Heeren is met 21 winkels in Limburg en Antwerpen de grootste Hubo franchisenemer van België. Het partnerschap met Hubo Limburg United is dus eigenlijk een samenwerking tussen Hubo België en Groep Heeren. Ondertussen is Hubo al 10 jaar trotste partner en ben ik zelf ook bestuurslid van de club.”

 

Waarom zijn Hubo en Hubo Limburg United volgens jou zo’n goede match?

 “We houden allebei van snelle vooruitgang en stabiliteit. We delen natuurlijk ook de liefde voor de sport, al is die bij mij pas later ontstaan. Voor het partnerschap met Hubo Limburg United had ik nog nooit een basketbalwedstrijd gezien. Pas toen de club vroeg om partner te worden, heb ik de sport echt leren kennen. In het begin draaide de samenwerking dus vooral om de sponsoring en visibiliteit voor Hubo, maar na de eerste wedstrijd was ik meteen verkocht aan de basket en aan de sfeer op en naast het veld.”

 

Hoe zag je het partnerschap met Hubo Limburg United de voorbije jaren evolueren?

“We zijn als het ware dieper en dieper in het partnerschap gedoken. Na enkele maanden ben ik als penningmeester in het bestuur van de club gestapt. Ik raakte bevriend met de andere bestuursleden en voelde me daardoor meer en meer betrokken bij het project. Het is ook fijn om te zien dat de club haar best doet om ons als partner naar waarde te schatten en om ervoor te zorgen dat we met Hubo de nodige return krijgen.”

 

Welk resultaat ziet Hubo op het vlak van naamsbekenheid als gevolg van het partnerschap?

 “Tien jaar geleden was Hubo nog geen top-of-mind als je over doe-het-zelfzaken sprak. Sinds het partnerschap met Hubo Limburg United, en omdat we vandaag veel meer winkels hebben, zijn we ondertussen wél de nummer één qua naamsbekendheid in het doe-het-zelflandschap. In september werd Hubo al voor de 16de keer uitgeroepen tot ‘Retailer of the Year’ in de categorie doe-het-zelf. Dat is een grootschalige consumentenverkiezing waarbij klanten kunnen stemmen op hun favoriete winkelketen in België.”

 

Welke plannen heeft Hubo nog voor de toekomst?

 “Uiteraard willen we op nummer één blijven staan en onszelf blijven bewijzen als marktleider in de doe-het-zelfsector. Verder willen we met Groep Heeren graag nog een paar Hubo-vestigingen openen, zowel in Limburg als daarbuiten.”

 

 Hubo Limburg United bestaat dit seizoen 10 jaar. Welk moment is jou het meest bijgebleven in al die jaren?

 “Dat is uiteraard de bekerwinst in 2022. En in seizoen 2, toen we de play-offs gespeeld hebben tegen Oostende. De vierde wedstrijd was toen bij ons, en die hebben we gewonnen. Alles ontplofte! Dat was voor mij de meest memorabele thuismatch.”

 

Wie is over de 10 seizoenen heen jouw favoriete speler?

 “Yannick Desiron. Hij was voor mij een geweldige speler. Groot, imposant en rustig in de omgang. Echt een tank!”

 

Heeft Hubo nog iets speciaals gepland voor het 10-jarig bestaan van Hubo Limburg United?

 “Ja. We komen dit jaar uit met een exclusief stickerboek van Hubo Limburg United. De boeken zijn verkrijgbaar in alle Hubo-winkels. Bij een aankoop vanaf 20 euro krijgt de klant een zakje stickers met foto’s van de basketbalspelers. Ze kunnen dan sparen om het volledige boek te vullen. De opbrengst van de actie gaat integraal naar Hubo Limburg United.”

 

Waar kijken jullie nog naar uit, nu de naamsponsoring van de club opnieuw met drie jaar is verlengd?

 “Via het partnerschap met Hubo Limburg United willen we ons engagement tonen en het sociaal netwerk in Limburg blijven steunen. Uiteraard zouden we graag nog eens een prijs pakken: een tweede beker zou tof zijn. Kampioen spelen nog beter!”

 

Actie geldig in de deelnemende Hubo winkels: Bree - Genk - Hasselt - Herk-de-Stad - Houthalen - Lanaken - Leopoldsburg - Maaseik - Maasmechelen - Sint-Truiden - Tessenderlo - Tongeren - Zonhoven

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Two more years voor Jarne Lesuisse!

Jonge en Limburgse spelers kansen geven, daar zijn we goed in bij Hubo Limburg United. Na Wout Leemans en Toon Ceyssens krijgt nu ook Jarne Lesuisse een contractverlenging.

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn