Limburg United B had ondanks een goede start een moeilijke eerste helft tegen Waregem. Frustraties liepen op doordat de Limburgers veel fouten maakten, maar in het derde quarter kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van United. Uiteindelijk werd het 75-65.

Na de 0-4 reageerde Limburg United met een goede defence en aanvallend via Vanderhoydonck en Leemans naar 11-4. Daarna ging het aanvallend moeilijker tegen een agressiever Waregem. “Na onze goede start leden we veel te veel balverliezen in de laatste minuten voor rust”, besefte Matthias Bovy. “Dat probleem hebben we al langer. We zetten wel de juiste stops, maar daar profiteerden we aanvallend niet van. Ook de foutenlast was opnieuw groot. Dat kwam door de agressie in defence. We hadden geen grote mannen dus probeerden we het op die manier, maar toch zou dat cleaner moeten gebeuren.”

Waregem kwam terug van achter de driepuntlijn en sloeg halfweg een kleine kloof. “Doordat onze grote jongens er met examens en blessures niet bij waren, speelde niet iedereen op zijn normale positie”, weet Vanderhoydonck. “Bij het begin van de wedstrijd konden we dat nog goed opvangen, maar naarmate de eerste helft vorderde waren we te laks en speelden we niet meer met genoeg agressie. Offensief kozen we te snel voor de gemakkelijkste opties. Dat de frustraties opliepen door de vele fouten hielp natuurlijk ook niet.”

Lesuisse kreeg een technische fout. De achterstand liep op tot tien punten. United herpakte zich aanvallend en Hermans maakte de 51-50. Met onder andere een wanhoopshot on the buzzer van Matthias Bovy plaatste Limburg een 16-0 (56-50). Met een sterk collectief einde pakten de Limburgers de verdiende overwinning. “In defence hebben we niets veranderd, maar we leden geen balverliezen meer”, vervolgt Bovy. “De shots begonnen bij iedereen te vallen en dat gaf bij de volgende aanvallen ook een beter gevoel.”

“Na de eerste helft beseften we dat we agressiever moesten verdedigen en van daaruit makkelijk konden scoren. We kregen de controle over hun grote jongens en dat was de sleutel voor deze wedstrijd. We hadden nog een rekening openstaan na de nederlaag in Waregem, dus we waren extra gebrand om te winnen. Misschien is dit wel de strafste overwinning tot nu toe, want Waregem is toch een van de betere ploegen uit de reeks.”

Quarters: 21-20, 13-21 (34-41), 22-9 (54-50), 21-15.

Hubo Limburg United B: M. BOVY 7, LEEMANS 10, VANDERHOYDONCK 13, DAMMEN 12, BLANCHART 5, S. Bovy 4, Fauconier 10, Lesuisse 8, Hermans 6.

 

Bron: HBVL.be

Foto: Serge Minten

 

Gerelateerd nieuws

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn