BureauBR is een middelgrote architectuurpraktijk met twee vestigingen. Een regionaal team in Bree werkt nauw samen met een internationaal team in Brussel. Samen concentreren we ons op het onderzoekend ontwerp van private groepswoningbouw, sociale huisvesting, publieke gebouwen en scholenbouw.

 

We werken steeds in open dialoog met onze klanten, partners en de omgeving. Voor ieder project zoeken we naar de juiste expertise binnen ons team en vullen deze aan met interessante en vruchtbare profielen buiten ons team. Onze werkomgeving ondersteunt deze open werkethiek door flexibele werkplekken aan te bieden aan andere organisaties en bureaus.

 

Ons kantoor ontstond in 1987 onder leiding van Jef Vandekerkhof. Het groeide sindsdien uit tot ​‘architekt-nburo’. De opening van een nieuwe vestiging in Brussel en de intrede van een tweede generatie binnen het management leidde in 2022 tot een naamsverandering naar ​‘BureauBR’

 

Hoe heb je kennis gemaakt met HLU?  

Via onze vorige gouverneur Herman Reynders, die op geregelde tijdstippen een aantal mensen samen riep om over basket en de baskettoekomst in Limburg te babbelen en na te denken. (Als voorzitter van Bree Basket en grote liefhebber van de sport is Jef een ambassadeur van het Limburgs basketbal.-nvdr)


Wat is het belang van sport, en in het bijzonder basketbal, voor jullie bedrijf?

Bree Basket heeft sinds 2007 hun clublokaal en secretariaat in onze ateliers.


Wat is voor jullie de belangrijkste reden om partner te zijn bij HLU?

De basketmicrobe in eerste instantie, maar eigenlijk de ganse beleving voor, tijdens en na een wedstrijd.


Wat is je favoriete HLU-moment?

De bekerfinale tegen Oostende in 2017. Vooral de volksverhuizing van Limburg naar Vorst Nationaal. Geweldige sfeer. Jammer dat we toen op het veld een off-day hadden. Daarnaast de verrassing en het enthousiasme dat ik telkens ervaar bij gasten die voor het eerst meegaan naar het diner en de wedstrijd. Telkens spreken ze van ‘ongelooflijk’, ‘nooit meegemaakt’, ’super’, ‘tof’,…


Welke inspirerende quote is van toepassing op jullie bedrijf?

"Teamwork makes winners"


Welke waarden dragen jullie hoog in het vaandel?

Maatwerk, persoonlijke aanpak, familiale sfeer, communicatie.


Wat zijn jullie ambities?

Logische en eenvoudige projecten verwezenlijken waar mensen momenten meemaken, deze momenten inkaderen met architectuur.


Wat onderscheidt jullie van de concurrentie?

Het zoeken naar logica en eenvoud.


Met welke uitdagingen krijgt jullie bedrijf voornamelijk te maken?

Het nastreven van duurzaamheid en circulair bouwen voor de toekomst


Welke meerwaarde biedt Hubo Limburg United jullie?

Aangename verrassende netwerking, waardoor onze gasten zien dat ons team ook buiten de werkuren kwaliteit en meerwaarde biedt.

Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn