Dat dit seizoen de betFIRST BNXT League van start is gegaan, kan je natuurlijk niet gemist hebben! Deze nieuwe competitieformule verenigt België en Nederland en zorgt voor spektakel over de landsgrenzen heen. Afgelopen weekend speelden we de laatste wedstrijden van de domestic fase, waarna de Belgische en Nederlandse teams in twee poules verdeeld werden voor de crossborder fase.

Onze club eindigde op de zevende plaats in het klassement en kwalificeerde zich hierdoor automatisch voor de Elite Silver poule. Deze poule bestaat uit 5 Belgische en 6 Nederlandse teams, waarbij iedere Belgische club uit en thuis speelt tegen 4 Nederlandse clubs en enkel uit of thuis tegen de 2 andere Nederlandse clubs.

Noteer alvast onderstaande thuiswedstrijden in je agenda:
zondag 6 maart 15.00 BAL Weert
zaterdag 26 maart 20.30 BC Apollo Amsterdam
dinsdag 29 maart 20.30 Aris Leeuwarden
vrijdag 8 april 20.30 Yoast United
vrijdag 22 april 20.30 Den Helder Suns

Na deze wedstrijden volgen de playoffs. De hoogst gerangschikte club van elk land in de Elite Silver Poule krijgt een ticket voor de nationale playoffs en plaatst zich dus voor de kwartfinale. De andere clubs strijden voor hun plaats in de crossborder playoffs. Enkel voor de laagst gerangschikte club in de Elite Silver zit het seizoen er na de crossborder fase op.

 

Wil jij geen enkele wedstrijd missen van deze crossborder fase? Bestel dan nu je mini-abonnement speciaal voor de 5 thuiswedstrijden tegen Nederlandse ploegen aan voordeeltarief!

Ontdek het crossborder mini-abonnement

Gerelateerd nieuws

Alex Stein nieuwe Combo Guard bij Hubo Limburg United!

Alex Stein (Geb. 2 mei 1997 Evansville, Indiana) maakte afgelopen seizoen zijn debuut in Europa en wist daarbij meteen te imponeren. Zo was de 1,90 meter lange Amerikaan bij het Luxemburgse BBC RĂ©sidence Walfer meteen goed was voor 31 pts, 8.6 rebounds en 4 assists gemiddeld.

Bevat video Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2022-2023!
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn