Eenvoudige, maar weinig spectaculaire overwinning voor Hubo Limburg United in de eerste cross-border wedstrijd van de BNXT League. Het niveauverschil was te groot, net als in de meeste andere wedstrijden in de Silver League.

Lambot zorgde voor de eerste Limburgse punten voor Hubo Limburg United. Na zeven minuten maakte Benson zijn rentree. Lambot bevestigde zijn goede vorm, zowel in defence als offence. Hij viel dan uit met een voetblessure. Uit voorzorg werd hij de rest van de wedstrijd gespaard, maar hij zal fit geraken voor de bekerfinale. Mooi basketbal kregen we niet te zien, al kampte BAL wel met veel zieken. Bij de inbreng van Dammen en Desiron ging het tempo de hoogte in (48-28). “Ik heb veel respect voor de energie die de jonge ploeg van BAL op het veld brengt”, zei Westphalen. “Daar had ik mijn mannen ook voor gewaarschuwd. Ik zie bij BAL de energie die ik ook bij onze B-ploeg zie. Voor ons was het na twee weken zonder match even op zoek gaan naar ritme, maar dat groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Na de rust zetten we de juiste stops in defence. Vooral Dammen zette veel druk en Nelson maakte het BAL moeilijk inside.” 

Alles winnen

BAL kon nog naderen tot op acht punten. Twee driepunters van Littleson waren nodig zodat Hubo Limburg United nadien enkel nog moest controleren. Dammen leek nog een mooie dunk gemaakt te hebben, maar die werd afgekeurd omdat de bal niet door de ring was gegaan. “Ik kon energie in defence brengen en het tempo opdrijven”, weet Dammen, die met 24 minuten veel speeltijd kreeg. “De coach beloonde dat met veel speelminuten. Toch lieten we één keer het tempo zakken en konden ze dichterbij komen. Het blijft maar niet lukken om de tegenstander helemaal uit te schakelen als we zijn uitgelopen. Vandaag was dat geen probleem, maar tegen grotere ploeg mag dat niet gebeuren. We zullen deze tweede ronde alle wedstrijden moeten winnen om kans te maken op de play-offs.”

Quarters: 21-16, 27-19 (48-35), 23-21 (71-56), 20-9.

Hubo Limburg United: 33/65 shots (9/22x3), 16/25 vw, 45 rebounds, 23 fouten, LITTLESON 2+9, NELSON 4+12, LAMBOT 11+0, DELALIEUX 7+6, HAMMONDS 0+0, Lesuisse 0+0, Benson 3+0, Dedroog 2+0, Dammen 7+2, Desiron 10+10, Palmi 2+4.

Basketbal Academie Limburg: 20/56 shots (7/25x3), 18/22 vw, 30 rebounds, 23 fouten, VAN OVERBEEK 0+7, HUDSON 9+17, HOLLANDERS 13+1, VERHOEVEN 0+0, MITCHELL 3+2, Brathwaite 0+0, Masnic 2+0, Nossek 8+3, Strojil 0+0.

Bron: HBVL.be

Foto's: Wim Van Mele

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Hubo Limburg United vlot naar de 1/8 finale!

Hubo Limburg United verdedigt dit seizoen haar titel in de beker van Belgiƫ en startte deze nieuwe bekercampagne met een overtuigende overwinning tegen SKT Ieper!

Bevat video Wedstrijdverslag

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2022-2023!
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn