Wat een vechtlucht toonde Hubo Limburg United woensdag. Bij 34-51 kort na rust durfde niemand nog een cent verwedden op de kansen van de Limburgers richting derde ronde. Maar de thuisploeg rechtte de rug en boog de achterstand om in een 9 punten-bonus voor de terugmatch zondag.

“Ons doel is om op 11 juni de finale van de BNXT play-offs te spelen. Maar voor hetzelfde geld eindigt ons seizoen zondag in Charleroi al”, zei coach Raymond Westphalen afgelopen weekend. Die finale is nog ver weg, maar Limburg United heeft woensdag alvast een stevige stap richting derde ronde gezet.

Zonder Lambot en Lesuisse kwam United gehavend aan de opworp, ook al keerden Dammen en Bojovic terug uit de lappenmand. De thuisploeg begon geconcentreerd en agressief aan de match: 6-2 en 13-8 (6’). Maar dan zakte United verdedigend weg en Charleroi, dat onder de borden domineerde met Kok als afwerker, nam de match in handen. “De eerste helft hadden we alles onder controle. Na de rust stortten we als een kaartenhuisje in elkaar”, was Spirou-coach Sam Rotsaert kort van stof na afloop.

Charleroi leidde maximaal bij 34-51 (22’). Nelson wakkerde met een 4 op 4 de Limburgse hoop aan. Maar pas nadat hij diep in het derde quarter steun kreeg van Hammonds en Delalieux, ging de thuisploeg echt aan de achterstand knagen. Benson ging plots ook scoren en Delalieux miste nog amper, zodat United alsnog de zege greep.

“De eerste helft hadden we geen grip. Waren we niet agressief genoeg”, stelde Raymond Westphalen vast. “In de tweede helft vinden we onze agressiviteit terug en ook onze shotkracht. Of ik gepanikeerd heb? Als ik dat doe kan ik de ploeg niet helpen. Ik moet blijven denken, blijven oplossingen zoeken en energie brengen. Het was belangrijk dat we stops konden hebben. En niet één, maar een paar na elkaar. Dat was de sleutel van de tweede helft. Daar moesten we in geloven.”

Een bonus van 9 punten is mooi, maar is geen garantie op succes zondag in de Dôme. Westphalen: “Op het scorebord staat 0-0 als de match begint. We hebben een match te spelen. Het wordt een stevig duel aan beide kanten. Het zal met het mes tussen de tanden zijn.”

 

Jonas Delalieux: “Charleroi hield me lang uit de match”

Drie driepunters van een tot dan toe onzichtbare Jonas Delalieux waren de belangrijkste punten in het ongelooflijke vierde quarter van de Limburgers. “Offensief hadden we het lange tijd moeilijk”, geeft Delalieux toe. “We speelden iets te statisch en Charleroi verdedigde heel sterk op mij. Ze probeerden mij volledig uit de wedstrijd te houden, maar in het laatste quarter kwam ik erdoor. Zo kan ik nog wel een paar matchen spelen. De ploeg bleef er in geloven en vanaf het moment dat de klik er kwam, dan klikte het ook goed. De shots vielen, onze defence was beter en we liepen onze plays. Door van 17 punten achterstand naar een overwinning van 9 punten te gaan, bewijzen we opnieuw dat we uit een verloren positie in een wedstrijd kunnen komen. Al zal het in Charleroi niet gemakkelijk worden. In Leuven speelden we in de beker ook goed, maar kwamen in de tweede match twintig achter in het eerste quarter.” (jope)

Quarters: 17-19, 18-28 (34-47), 20-17 (54-64), 30-11.

HUBO LIMBURG UNITED: 35/62 shots (waarbij 4/19x3), 10/19 vrijworpen, 36 rebounds, 12 balverliezen. LITTLESON 5+0, NELSON 6+8, DELALIEUX 4+16, DEDROOG 5+6, HAMMONDS 7+7, Benson 0+9, Dammen 0+0, Desiron 4+0, Bojovic 0+0, Palmi 3+4.

SPIROU CHARLEROI: 27/62 shots (waarbij 4/14x3), 17/25 vrijworpen, 37 rebounds, 14 balverliezen . LIBERT 1+3, SCHOEPEN 2+7, KESTELOOT 9+6, LISBOA 6+0, KOK 11+4, Fogang 3+3, Lambrecht 2+0, M. Samardzic 4+1, Noterman 0+0, Makwa 0+0, V. Samardzic 2+4, Kuta 7+0.

Bron: HBVL.be

Foto's: Niels Castermans & Wim Van Mele

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Hubo Limburg United klopt Oostende met kleinste verschil

Limburg United speelde een schitterende eerste helft en kon dankzij tien driepunters achttien punten uitlopen. Een veel agressiever Oostende nam na de rust even de leiding, maar United bleef tot het einde strijden en pakte toch nog de winst, 87 - 86.

Bevat video Wedstrijdverslag

Na een lange busrit van 8 uur, maandag al aan de bak tegen Oostende

Na een moeilijke wedstrijd bleef HLU uiteindelijk overeind. Na heen en terug samen acht uur bus en slechts één dag recuperatie, wordt fit zijn de grootste uitdaging richting heenwedstrijd van de halve finales van de BNXT,maandagavond (20.30 uur) thuis tegen landskampioen O…

Bevat video Wedstrijdverslag

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn