Hubo Limburg United - Den Helder Suns

Hubo Limburg United
Den Helder Suns
BNXT Play-offs
108 - 84
Powered by
Vrijdag 6/5/2022
20:00
Alverberg Hasselt
Logo BNXT Play-offs

Zoals verwacht kwam de veertienpuntenbonus die hUBO Limburg United uit de heenwedstrijd had nooit in gevaar. In het derde quarter maakten de Limburgers veertig punten. De blessure van Lambot was een domper op de ruime zege.

Littleson opende met een driepunter, waarna Lambot twee keer op rij scoorde. Lambot viel dan uit nadat hij hard in aanraking kwam met de ring. Hij moest naar het ziekenhuis, waar een voetbreuk werd vastgesteld. Inside was de Limburgse verdediging weeral niet bij de les en ook aanvallend leed het enkele balverliezen. Den Helder kon daardoor even overnemen, maar Hammonds en Desiron zetten de situatie snel weer recht. Afstand nemen lukte aanvankelijk niet. Het verschil bleef schommelen tussen vijf en tien punten. Vlak voor rust zorgde Lesuisse met enkele drives dat de voorsprong opliep.

Controle behouden

In het derde quarter ging Den Helder helemaal kopje onder. Lesuisse ging door op zijn elan. Desiron nam de hoofdrol op waardoor United veertig punten maakte in tien minuten. “We hebben de controle de volledige wedstrijd kunnen behouden”, aldus coach Westphalen. “Onze start was niet spectaculair, maar op het juiste moment konden we doorduwen. In het derde quarter deelden we een serieuze tik uit. Offensief zitten we opnieuw in een goede flow. Bij momenten was het verdedigend iets minder, maar daar wil ik niet te negatief over doen. We zitten opnieuw op het juiste pad en dat met de volledige ploeg, want ook de jongeren hebben weeral veel minuten gespeeld.”

Lesuisse maakte de century. In een overbodig laatste quarter mocht Den Helder toch nog 28 punten maken. In de tweede ronde speelt Limburg United woensdag thuis en zondag uit tegen de verliezer van Leuven-Charleroi. Deze wedstrijd wordt zaterdag gespeeld.

Liefst 83 punten incasseerde Limburg United vrijdagavond, vier meer dan dinsdag in Nederland. De defensie moet dus strakker willen de Limburgers ver meegaan in de BNXT play-offs. “Defensief hebben we zeker nog een werkpunt”, beseft ook Yannick Desiron (20 punten) die vrijdag een erg degelijke partij speelde. “De scores zijn redelijk hoog. Maar het is ook een up tempo-wedstrijd. Daardoor zijn er veel aanvallen. Maar er zit toch progressie en agressiviteit in onze verdediging. Uit of thuis spelen is ook wel een verschil. Die verplaatsingen kruipen niet in de kleren. Maar we zijn profs. Dat mag niet uitmaken.”

“Tegen wie ik liefst speel in de volgende ronde: Leuven of Charleroi”, herhaalt Desiron de vraag. “We hebben tegen beide ploegen al goede wedstrijden gespeeld en gewonnen. Het wordt een moeilijke tweede ronde, maar wel haalbaar als we onze flow kunnen aanhouden.”

Quarters: 25-20, 24-15 (49-35), 40-21 (89-56), 19-28.

Hubo Limburg United: 38/62 shots (9/17x3), 23/35 vw, 40 rebounds, 18 fouten, LITTLESON 9+7, NELSON 6+10, LAMBOT 5+0, DELALIEUX 2+5, BENSON 5+2, Vanderhoydonck 0+2, Lesuisse 8+12, Dedroog 0+2, Desiron 10+10, Hammonds 4+5, Leemans 0+4, Palmi 0+0.

Den Helder Suns: 33/70 shots (5/21x3), 13/18 vw, 31 rebounds, 23 fouten, GORISSEN 2+13, VAN DEN ELZEN 8+3, BRUSSEN 11+7, HUURMAN 2+8, KOVAC 7+2, Van Dijk 0+0, Van Oostrum 0+9, Koelher 5+5, Ter Haar 0+0, Idada 0+2.

 

Bron: HBVL.be

Foto: Niels Castermans

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel dan nu je abonnement voor seizoen 2022-2023! Met het winnen van de Beker van België en de spannende wedstrijden in de Play Offs is Hubo Limburg United momenteel on fire

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2022-2023!
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn