Voor de wedstrijd werd er met één minuut applaus het overlijden van Bob Vrebosch (ex-voorzitter departement scheidsrechters) en Ulrich Francis (voorzitter Femina Habac) herdacht. Bij United verscheen Leemans voor het eerst dit seizoen in de basis vijf.

Tijdens het eerste kwart was Limburg doorlopend op achtervolgen aangewezen. Een amper missende Pritzl was met twintig punten voor rust de afwerker van dienst. Met de inbreng van Cale kwam United aanvallend meer in het spel. Delalieux bracht de thuisploeg voor het eerst op voorsprong met een bom: 28-26 (12’). Bij 33-34 (14’) kreeg De Zeeuw zijn derde persoonlijke fout waarna hij nog eens twee technische fouten kreeg en uitgesloten werd. Leuven profiteerde van de situatie: het liep via vrijworpen opnieuw uit terwijl Limburg amper nog een bal door de ring kreeg: 34-44 (rust).