Met het uitvallen van Casey Benson (enkel) in deze belangrijke fase van het seizoen moest United snel schakelen en op zoek naar waardige vervanging. Deze vonden wij in de persoon van de Belgisch-Congolees Jonathan Tabu.

Met deze point guard halen we een hele hoop ervaring in huis. Jonathan heeft een indrukwekkend palmares en is zeker geen onbekende in de Belgische competitie. Van 2004 tot 2010 was Jonathan één van de sterkhouders van Spirou Charleroi, waarmee hij 3 keer kampioen werd. Daarna was het voor hem tijd om de stap naar een internationale carrière te zetten met een mooie Europese tocht langs grote clubs in Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Onder andere dankzij zijn vele nationale selecties is Jonathan echter nooit zijn band met en kennis van de Belgische competitie verloren.

Al deze ervaringen zorgen er mede voor dat de 36-jarige international zich snel kan integreren in onze ploeg.Jonathan kan zeer goed onder druk presteren en brengt rust binnen het team, samen met kapitein Hammonds waarmee hij reeds mee samen speelde bij Alba Berlijn.

We kijken er naar uit om Jonathan vanaf dit weekend op het parket te zien verschijnen.

 allowfullscreen></iframe>

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Gerelateerd nieuws

Alex Stein nieuwe Combo Guard bij Hubo Limburg United!

Alex Stein (Geb. 2 mei 1997 Evansville, Indiana) maakte afgelopen seizoen zijn debuut in Europa en wist daarbij meteen te imponeren. Zo was de 1,90 meter lange Amerikaan bij het Luxemburgse BBC RĂ©sidence Walfer meteen goed was voor 31 pts, 8.6 rebounds en 4 assists gemiddeld.

Bevat video Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2022-2023!
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn