In een aardig volgelopen Alverberg is Hubo Limburg United er niet in geslaagd een gunstige uitgangspositie te bekomen voor de terugmatch in de halve finale van de beker van België. Zondag zal het vol aan de bak moeten in het Aalsterse Forum.

Limburg startte overtuigend aan de wedstrijd: via 7-0 (3’) duwde het door naar 18-9 na 8’. Palmi en Nelson waren de afwerkers van dienst. Nieuwkomer Tabu maakte nog voor het einde van het eerste kwart zijn opwachting, maar liet meteen drie missers optekenen. Aalst knaagde aan de achterstand via Maras, maar de goed ingevallen Desiron zorgde met Lambot voor 28-20 (15’). Toch waren het de Aalstenaars die via een 0-18(!)-tussenspurt met een vijfpuntenvoorsprong de rust ingingen: 33-38. “Aalst scoorde 30 punten uit onze 19 turnovers”, legde coach Westphalen de vinger op de wonde. “Daarnaast plukten zij 12 aanvallende rebounds, waardoor wij niet genoeg vat kregen op de wedstrijd. Ondanks onze goede start, zakte de energie na enkele wissels.”

 

Vertrouwen zoek

De thuisploeg begon met goede moed aan de tweede helft, maar na verschillende balverliezen liep het verschil in geen tijd op naar 45-58 (28’). Nelson zorgde voor wat weerwerk, maar het vertrouwen bij verschillende United-spelers was al even zoek. Aan het einde van het derde kwart (47-60) leek de bekerfinale heel ver weg. “Gelukkig herpakken we ons nog in het laatste kwart”, aldus Westphalen in zijn analyse. “We zullen zondag scherper voor de dag moeten komen. De inbreng van Tabu was zoals we vooraf hadden verwacht. Hij zocht in de eerste helft nog naar zijn ritme. Naar het matcheinde toe was hij cruciaal in bepaalde fases. We gaan zijn ervaring zondag zeker kunnen gebruiken.”

In het slotkwart milderde Hubo Limburg United nog via Delalieux (55-60), maar een uitgekookt Aalst wist de zege zonder veel problemen veilig te stellen. Met een bom van Tabu on the buzzer werd de hoop op de bekerfinale levend gehouden. “Ondanks ons slecht shotpercentage had ik voor de match zeker voor dit resultaat getekend”, zei Aalst-coach Defraigne. “Zondag zullen we alleszins voor een warm onthaal zorgen in eigen huis. De vorm van de dag zal beslissen wie uiteindelijk het finaleticket kan bemachtigen.”

Tyler Nelson: “Te veel balverliezen”

Topscoorder was Tyler Nelson met 22 punten en hij gooide ook aan een hoog percentage binnen (73%). “We waren het eerste quarter nog goed gestart, maar daarna leden we veel te veel balverliezen (19 over de hele wedstrijd, nvdr.)”, besefte Nelson. “Aalst profiteerde door de punten in transitie te maken. We verloren uiteindelijk slechts met twee punten, maar we lieten ze veel te makkelijk shotten. Als je zoveel balverliezen lijdt, kan je niet verwachten dat je de match kan winnen. Gelukkig konden we in de slotminuten de wedstrijd van zondag redden. De bal ging beter rond en we deden er nog alles aan om te winnen. We maakten de juiste shotkeuzes. De komst van Jonathan Tabu is een heel goede zaak. Hij is een heel ervaren spelverdeler. Hij paste onmiddellijk in de ploeg als een echte ploegspeler.”

Quarters: 20-16, 13-22 (33-38), 14-22 (47-60), 23-12.

Hubo Limburg United: 26/48 shots (6/21x3), 12/17 vw, 30 rebounds, 19 fouten, LITTLESON 0+1, NELSON 10+12, DELALIEUX 2+6, HAMMONDS 3+0, PALMI 8+5, Tabu 0+9, Bojovic 0+0, Desiron 6+2, Lambot 4+2, Dedroog 0+0, Blanchard 0+0.

Okapi Aalst: 25/62 shots (7/27x3), 15/18 vw, 28 rebounds, 17 fouten, CVETINOVIC 7+6, PAGENKOPF 3+5, COLEMAN 9+2, POPOVIC 2+4, VALINSKAS 12+9, Maras 5+6, Geukens 0+0, Marchant 0+2.

Tekst: HBVL.be

Foto: Serge Minten

 

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn