Hubo Limburg United heeft zich voor de tweede keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de bekerfinale. United, dat thuis met 70-72 had verloren, ging zondag met 76-84 winnen in Aalst. In die finale - op 13 maart - wacht Oostende of Antwerp Giants.

Beide ploegen begonnen met dezelfde basisploeg als vrijdag en het was opnieuw Palmi die de score opende. Aalst reageerde snedig met een 10-0-run: 10-2 (5’). Coach Westphalen greep in met een time-out, waarna Nelson milderde tot 14-10. Balverlies zorgde ervoor dat Aalst het overwicht behield en opnieuw uitliep naar 18-10. Halfweg het tweede kwart bleef het verschil intact: 29-21 (15’). Met de rust in zicht sloop Limburg op kousenvoeten dichterbij. Met een bom van Littleson on the buzzer kon het na de rust (32-30) nog alle kanten uit.

Okapi begon sterk aan de tweede helft (43-36 na 24’), maar via een 0-12 van United stond het plots 43-48 (29’). Na een tweede bom van Littleson werd het bij 49-59 (32’) plots heel stil in het Forum. Desiron en topschutter Lambot duwden door naar 60-73 (37’) waarna Aalst nog naderde tot 72-78. Delalieux en andermaal Lambot stelden het finaleticket veilig van achter de vrijworplijn.

Heel geduldig

“Ik denk dat weinig mensen dit hadden zien aankomen”, aldus een breed glimlachende coach Westphalen. “Voor een jonge club als de onze is tweemaal de bekerfinale halen in zeven jaar héél mooi. In 2017 was ik nog coach bij Hasselt, maar was ik als supporter wel aanwezig op die finale (die United toen verloor tegen Oostende, nvdr). Het is een plezier om met deze groep te werken. Er komen hoe langer hoe meer positieve dingen bovendrijven. Het seizoen is nog lang. De stap naar de finale is een enorme boost. Het is aan mij om mijn spelers nu nog meer te pushen in hun groei.”

“Ik denk dat deze wedstrijd als een referentiematch kan gezien worden”, glunderde Lambot. “Iedereen voerde uit wat er van hem verwacht werd. Op collectief vlak leverden we een gave prestatie af. We toonden ons ook heel geduldig en leden minder balverliezen dan in de heenmatch. Dat ik topschutter werd is in die context van ondergeschikt belang. Onze coach heeft bovendien oog voor detail waardoor hij ieder van ons beter maakt. De korte inbreng van Dammen net voor de rust is daar een goed voorbeeld van. De betrokkenheid van iedere speler houdt hij op die manier erg hoog”.

 

Yannick Desiron: “We zijn nog steeds aan het bouwen”

Yannick ‘the Tank’ Desiron begon als bankzitter aan de partij, maar stond er nadien als een rots in de branding. “Vandaag tonen we waar Hubo Limburg United voor staat: we hebben ondanks onze mindere start 40 minuten alles gegeven. In de eerste helft was het wat zoeken, wat niet abnormaal is in het Forum. Nadien hebben we goed gebruikgemaakt van de grootte van onze kern. Op die manier wisten we onze energie en efforts hoog te houden. Vanaf het derde kwart liep het dan helemaal los. Iedereen plooide zich dubbel. We wisten heel goed waarvoor we streden. Vooral defensief denk ik dat we vandaag het verschil maakten. Door deze zege kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, want we zijn nog volop aan het bouwen met deze groep. Zowel in de competitie als in de bekerfinale zullen we nog mooie dingen kunnen tonen”, aldus Desiron, voor wie het de tweede bekerfinale met Hubo Limburg United wordt. (guvo)

Bron: HBVL.be

Foto: Serge Minten

 

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Hubo Limburg United klopt Oostende met kleinste verschil

Limburg United speelde een schitterende eerste helft en kon dankzij tien driepunters achttien punten uitlopen. Een veel agressiever Oostende nam na de rust even de leiding, maar United bleef tot het einde strijden en pakte toch nog de winst, 87 - 86.

Bevat video Wedstrijdverslag

Na een lange busrit van 8 uur, maandag al aan de bak tegen Oostende

Na een moeilijke wedstrijd bleef HLU uiteindelijk overeind. Na heen en terug samen acht uur bus en slechts één dag recuperatie, wordt fit zijn de grootste uitdaging richting heenwedstrijd van de halve finales van de BNXT,maandagavond (20.30 uur) thuis tegen landskampioen O…

Bevat video Wedstrijdverslag

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn