Nieuwe point guard voor Hubo Limburg United!

Met het signen van Roman Penn (Seattle, 1 september 1997) heeft Hubo Limburg United haar nieuwe point guard te pakken! De 25-jarige Amerikaan komt over van de Drake Bulldogs in de Missouri Valley Conference en zet zijn eerste stappen in een overzeese carrière bij onze club.
 
De 1.83m grote point guard startte zijn high school carrière bij Bishop Noll, Indiana waar hij als senior zeer mooie gemiddeldes tekende als één van de sterkhouders van het team. Na een korte tussenstop bij Don Bosco Prep, werd hij weggeplukt door Siena waar hij deel uitmaakte van het scout team (oefenteam) alvorens hij als freshman zijn plaats kreeg in de starting five.
 
Uit meerdere aanbiedingen koos Penn vervolgens om zijn college career verder te zetten bij Drake Bulldogs. Onder andere een season-high van maar liefst 26 punten, 8 rebounds & 8 assists leverden hem de titels van Third Team All en All-Newcomer Team op. Een titel die hij na zijn comeback van een voetbreuk in 2022 opnieuw binnen rijfde, samen met een nominatie voor Speler van het Jaar als bekroning voor zijn doorslaggevende rol binnen het MVC tournament.
 
Roman staat erom gekend dat hij het team voorop stelt alvorens aan zichzelf te denken, zoals het een goede point guard betaamt. Hij fungeert als een echte “floor general” waarbij zijn vinnigheid, snelheid en drive naar de basket punten zijn waarin hij zich onderscheidt. Zijn capaciteiten om de perfecte assist af te leveren in combinatie met zelf onverwacht gevaarlijk uit de hoek te kunnen komen, maken van hem een ideale fit voor ons team. Zijn stevige statistieken leverden niets voor niets de bijnaam “assist-king” op.
 
We kijken er naar uit Roman in onze Berg te verwelkomen! 

 

Gerelateerd nieuws

Three more years: Wout Leemans!

Als club zijn wij enorm tevreden met het signen van Leemans voor de komende drie seizoenen. Wout zijn contract was nog niet ten einde maar de club bood hem toch een nieuw driejarig contract aan omdat we hier 100% geloven in de kwaliteiten en groeipotentieel van Wout.

Breaking news

Voorbereiding seizoen 2023-2024 gaat van start!

Hubo Limburg United start 7 augustus aan haar individuele voorbereiding van het nieuwe seizoen. Op 14 augustus staat de eerste team practice gepland. De eerste wedstrijd voor onze United Boys zal plaatsvinden op zondag 27 augustus in de Alverberg tegen RĂ©sidence Walferdange.

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn