Hubo Limburg United verwelkomt Belgische Power Forward/Center Thomas Van Ounsem.

De 24-jarige Thomas van Ounsem (Elsene, 28-02-1999) komt over van het Franse Orchies. De jonge Belg, die zowel op de 4 als 5 positie kan spelen, heeft bijna zijn volledige carrière afgelegd op Franse bodem waar hij op jonge leeftijd doelgericht voor koos. Op 16-jarige leeftijd verliet Van Ounsem België om naar Frankrijk te verhuizen en ervaring op te doen binnen een meer fysieke jeugdcompetitie. Na onder meer passages bij Antibes, Bourg-en-Bresse en Bordeaux kwam hij terecht bij Orchies, waar hij werd beschouwd als één van de sterkhouders van het team.

Deze ervaringen hebben Thomas geholpen om te groeien als speler, maar zeker ook op persoonlijk vlak. Hij staat gekend als een harde werker met een positieve mindset. Ook is Thomas bij de Belgian Lions zeker geen onbekende, waar hij aantrad voor de U16, U18 en U20! 

Coach Westphalen volgt Thomas al enkele jaren: “Via Niels kwam zijn naam terug naar boven en werd onze interesse opnieuw gewekt. De snelle transitie van Thomas is voor een ‘big’ een groot pluspunt. Daarnaast is hij een goede drie-punt-shooter. Jong, gemotiveerd en iemand die wil werken voor zijn team, echt iemand die past binnen ons team!“ 

Hubo Limburg United is verheugd om deze jonge Belg toe te voegen aan het roster, dat momenteel nog twee in te vullen spots telt. Ook van Ounsem zelf is blij met zijn transfer: “I am very happy to announce that I will be part of the team next season. I can't wait to discover the team and the supporters. See you soon on the court!“

 

 

Gerelateerd nieuws

Three more years: Wout Leemans!

Als club zijn wij enorm tevreden met het signen van Leemans voor de komende drie seizoenen. Wout zijn contract was nog niet ten einde maar de club bood hem toch een nieuw driejarig contract aan omdat we hier 100% geloven in de kwaliteiten en groeipotentieel van Wout.

Breaking news

Voorbereiding seizoen 2023-2024 gaat van start!

Hubo Limburg United start 7 augustus aan haar individuele voorbereiding van het nieuwe seizoen. Op 14 augustus staat de eerste team practice gepland. De eerste wedstrijd voor onze United Boys zal plaatsvinden op zondag 27 augustus in de Alverberg tegen RĂ©sidence Walferdange.

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn