Hubo Limburg United verlengt het contract van de geblesseerde Toon Ceyssens met 1 seizoen. De Breeënaar (13-09-1997) maakte vorig jaar zijn wederintrede op het hoogste niveau en had een schitterend seizoen in de BNXT League, tot het noodlot toesloeg en hij net voor de playoffs uitviel met een zware knieblessure. Momenteel is Toon volop bezig met zijn herstel, maar de club gelooft er in dat hij sterker terug komt en geeft Toon extra vertrouwen door deze contractverlenging.

 

“Een dikke merci aan de club”

 

Toon is bijzonder enthousiast over zijn contractverlenging. “Ik had het niet verwacht, wel gehoopt. Het geeft me rust zodat ik kan verder werken en focussen op mijn revalidatie. Ik ben de club zeer dankbaar dat ze in mij gelooft  en vertrouwen geeft. Een dikke merci, ik besef dat het niet evident is om een contractverlenging te krijgen wanneer je out bent met een blessure.” Toon viel in mei uit met een zware knieblessure.

Niet alleen Toon en de sportieve staf zijn tevreden, wij zijn ervan overtuigd dat de ganse HLU-Community  blij is met deze contractverlenging. Toon had een schitterend eerste seizoen in de BNXT League, de fans waren onmiddellijk gewonnen voor de sympathieke Limburger met zijn groot talent, zijn lef en inzet.

“Het was ook een heel fijn seizoen, met een geweldige ploeg. Ik heb al in veel toffe ploegen gespeeld maar vorig seizoen overtrof alles. We waren echt één team waarbij iedereen voor iedereen werkte en voor elkaar door het vuur ging. De combinatie jeugd met ervaring was super. Max en Q zijn spelers met een enorme ervaring die de jongere spelers zoals ikzelf beter maken. En onze coaches waren super”, aldus Toon.

Hard werken

Als je Toon ziet spelen dan lijkt het alsof het allemaal vanzelf gaat, zonder veel moeite. “Niet zo” zegt Toon, “ik heb echt hard moeten werken om dit niveau te bereiken, zowel fysiek als basketbaltechnisch. De overstap van TDM1 naar BNXT is niet gemakkelijk, het niveau lig een heel stuk hoger. Maar het was een fijn traject, mijn hard werken heeft geloond, dat geeft me misschien wel het meeste voldoening.”

“Ik geniet van basketbal”

De man met de glimlach, dat is Toon.  Altijd goedgezind, tevreden met zijn leven. “Zou je niet” aldus Toon, “wanneer je van je hobby je beroep kan maken. Ik geniet er alle dagen van. Ik speel graag basketbal en besef dat ik dat niet tot mijn 60ste ga kunnen doen. Dus geniet ik er nu voluit van.

Dat is trouwens ook mijn levensvisie. Niet zeuren en klagen, maar tevreden en optimistisch door het leven gaan. Je leeft maar één keer. Maak er het beste van en geniet zo veel mogelijk van het leven.”

 

Een goede revalidatie

“Hout vasthouden”,  lacht Toon, “maar mijn herstel gaat goed. We zitten voor op het schema, de kinesisten zijn zeer tevreden. Alles gaat vlot en ik heb geen schrik, zonder tegenslag ben ik er binnen enkele maanden weer bij, zeker nog tijdens het huidige seizoen.

Ik doe er ook alles voor, zes dagen op zeven ben ik bij onze kinesisten om onder hun begeleiding te werken aan mijn revalidatie. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.  Daarnaast ben ik maximaal bij mij ploegmaten en volg ik van aan de kant de trainingen en wedstrijden.  Zoals gezegd hoop ik zo snel als mogelijk terug te kunnen spelen en mijn niveau van vorig jaar te halen. Daar ga ik in elk geval alles voor doen. Eens we zover zijn, zien we weer verder. Alles stap voor stap.”

Wie is Toon Ceyssens?

  • Toon is 26 jaar (°1997) en 2m06
  • Woont samen met zijn vriendin in Zolder
  • Speelde eerst voetbal, volgde dan zijn oudere broer naar basketbal en is blijven basketten
  • Hij begon bij de jeugdploegen van Bree BBC en verhuisde nadien naar Cuva Houthalen
  • In het seizoen 2016-2017 was hij een eerste keer, toen met een dubbele licentie, bij Hubo Limburg United
  • Speelde vanaf 2018 bij Lommel in TDM1, combineerde dan zijn werk als lasser met basketbal
  • Zijn topprestatie vorig seizoen, op 19 april 2023 tegen Leeuwarden: 27p – 12reb– 4 assists
  • Een tevreden mens, een gelukkige basketter

 

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Two more years voor Jarne Lesuisse!

Jonge en Limburgse spelers kansen geven, daar zijn we goed in bij Hubo Limburg United. Na Wout Leemans en Toon Ceyssens krijgt nu ook Jarne Lesuisse een contractverlenging.

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn