Rookie Osun Osunniyi nieuwe center bij United!

Met de signing van center Osun Osunniyi heeft Hubo Limburg United de laatste plaats in het roster ingevuld. De 24-jarige Osunniyi (geboren 21/10/1998 te New Jersey) is dé atletische vijf die ons team nog zocht voor komend seizoen.

De Amerikaan met Nigeriaanse roots was tot voor kort actief in de NBA Summer League, waar hij speelde bij Washington Wizzards, en waar coach Westphalen zijn kans greep: “We hadden Osun al enkele maanden in het vizier, maar toen ik hem aan het werk zag in Las Vegas, was ik overtuigd dat hij een perfect fit is voor het team.” 

Met een lengte van maar liefst 2.08m blinkt Osun niet enkel uit qua body; hij is eveneens een zeer atletische big met een goed loopvermogen en een sterke screen & roll guy. Deze rookie is sterk op de rebound en in blockshots en het is een veelzijdige speler in offense.  

Osunniyi heeft zijn Senior year bij Iowa State Wariors gespeeld, waar hij heeft deelgenomen aan de March Madness tornooien. Hiervoor speelde hij in college vier jaar bij St Bonaventure in de NCAA Division, waar hij geloofd werd als Defensive Player of the Year.

Bij deze is het team compleet en staan we te popelen om met het volledig team aan de slag te gaan op de groepstrainingen vanaf 14 augustus.

Gerelateerd nieuws

One more year voor Cap Cliff!

Cliff Hammonds is uitgegroeid tot één van de vaste waarden van Hubo Limburg United. Seizoen 2024-2025 wordt zijn vijfde seizoen bij onze club en ondertussen is Cliff niet meer weg te denken binnen het team. Als club zijn we dan ook zeer verheugd dat we nog een extra seizoen ku…

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn