Voorbereiding seizoen 2023-2024 gaat van start!

 

De United Boys starten op 7 augustus aan hun individuele voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 14 augustus staat de eerste team practice gepland. De eerste oefenwedstrijd zal plaatsvinden op zondag 27 augustus in de Alverberg tegen Résidence Walferdange. Hierna vertrekken de heren richting Mellier voor een drie-daagse stage om er te trainen en de groepssfeer te optimaliseren.

Tijdens de voorbereiding zal Hubo Limburg United het even moeten doen zonder head-coach Raymond Westphalen die mee is met de Nationale ploeg als assistent-coach. Assistent Niels Marnegrave zal het roer overnemen, samen met Christoff ‘Kas’ Janssens en fysio Pieter Hayen, die vooral voor het conditionele aspect zal zorgen.

Met het oog op het nieuwe seizoen wil coach Raymond Westphalen zich zo goed mogelijk voorbereiden op verschillende speelstijlen. Dit kan men het best door tegen verschillende buitenlandse teams te spelen. Na hun driedaagse stage staat er meteen een druk weekend voor de boeg. Tijdens onze fandag organiseren we een internationaal toernooi om meerdere topclubs te trotseren. Als eerste nemen we het op tegen Göttingen een ploeg op het hoogste niveau uit Duitsland die onder andere de qualifiers voor de Champions League basketbal spelen. Verder staan Leiden of Nancy op het programma. Nancy, Franse topclub. Leiden, de Nederlandse kampioen en tevens BNXT-kampioen. Als abonnee-houder, vrijwilliger, Academy speler of business-partner ben je gratis welkom op dit tweedaags event!

Het eerste weekend van de competitie hebben onze United Boys al een weekend vrij doordat er nu 11 teams zijn in de competitie doordat House Of Talents Kortrijk sinds dit jaar de BNXT-competitie vervoegt. Op speeldag 2, wanneer voor ons de competitie start, nemen we het meteen op tegen regerend Belgisch kampioen: Filou Oostende. Hier kijkt coach Westphalen meteen ‘zijn’ headcoach van bij de Belgian Lions in de ogen.

Naast onze A-ploeg start de Hubo Limburg United Academy powered by Digitalum ook binnenkort aan hun seizoen. Dit seizoen starten we met een U14, U16, U18, U21 en TDM1 ploeg de competitie. Tijdens onze jeugdwedstrijden kan je dé talenten van morgen bewonderen. Ben je abonnee of vrijwilliger? Dan zijn deze wedstrijden, inclusief TDM1 wedstrijden, ook gratis voor jou!

Bij de eerste wedstrijd kunnen jullie eindelijk onze United Boys aan het werk zien. Ben jij ook benieuwd naar onze nieuwe spelers Thomas Van Ounsem, assist-king Roman Penn en center Osun Ossuniyi? 

Alle wedstrijden tijdens de voorbereiding zijn gratis voor iedereen m.u.v. de fandagen. 

Tot snel!

Gerelateerd nieuws

One more year voor Cap Cliff!

Cliff Hammonds is uitgegroeid tot één van de vaste waarden van Hubo Limburg United. Seizoen 2024-2025 wordt zijn vijfde seizoen bij onze club en ondertussen is Cliff niet meer weg te denken binnen het team. Als club zijn we dan ook zeer verheugd dat we nog een extra seizoen ku…

Breaking news

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn