Jarne Lesuisse verlengt zijn contract met 2 seizoenen

 

Jarne : “ik wil altijd winnen

Jonge en Limburgse spelers kansen geven, daar zijn we goed in bij Hubo Limburg United. Na Wout Leemans en Toon Ceyssens krijgt nu ook Jarne Lesuisse een contractverlenging. Terecht en helemaal verdiend! Jarne is de voorbije periode uitgegroeid tot een van de sterkhouders van de ploeg. Een speler die al op zijn eentje een wedstrijd heeft doen kantelen.

“Natuurlijk ben ik tevreden” lacht Jarne, “ ik ben graag bij deze club. Ik krijg veel vertrouwen van de coach en de ploegmaten en voel me goed in mijn vel.  Deze contractverlenging geeft me energie om nog beter te worden.”

Een winnaar

Los van zijn grote talent is de verbetenheid waarmee Jarne speelt opvallend. Zijn grote inzet, de wil om te winnen, de grote afkeer van verliezen.

“Dat klopt”, aldus Jarne, “ik haat verliezen. Ik zal er alles aan doen om te winnen. Altijd en bij alles, zelfs bij het minste spelletje. Ik wil gewoonweg altijd winnen! Om te beginnen wil ik alles zo goed mogelijk doen, meestal ben ik zelfs te streng voor mezelf, maar winnen is voor mij een must.”

Je ziet dat ook wanneer de ploeg het moeilijk heeft in een wedstrijd. Jarne steekt dan – met dat verbeten trekje om zijn mond - precies een tandje bij en helpt de ploeg over die moeilijke periode.

“Ik ben inderdaad niet de man van veel (grote) woorden. Ik moedig mijn ploegmaats aan maar geef liever zelf het goede voorbeeld. Door, wanneer het moeilijk gaat, mij extra in te zetten.”

Hard werken

Het is een cliché omdat al onze jonge spelers dat aanhalen, maar hard werken loont. Ook voor Jarne.

“Dat klopt. Ik heb deze zomer maar twee weken vakantie genomen en verder ben ik gewoon blijven doortrainen. Op mijn eentje. Kracht- en basketbaltraining. Alle dagen opnieuw. Dat is de enige manier om een betere speler te worden. En je ziet, het loont want de coach en de club zijn zeer tevreden. Met deze contractverlenging als positief gevolg”.

Ambitie

Grote uitspraken over zijn toekomst mag je van Jarne niet verwachten. “Ik blijf hard werken en we zullen wel zien tot waar me dat brengt. Ik speel graag basketbal, mag dat nu al een tijdje professioneel en op topniveau doen en ben daar zeer gelukkig mee. Ik beloof aan onze fans is dat ik elke wedstrijd alles zal doen wat ik kan om te winnen en dat ik daarnaast hard zal blijven werken om nog beter te presteren. Defense is voor mij een aandachtspunt.

Of ik Belgian Lion kan worden? Dat zou natuurlijk fijn zijn maar ik wil niet te ver vooruit kijken. We zullen wel zien.”

De ploeg is super

Niks dan lof over onze ploeg: “onze ploeg is super, we vormen een goed geheel, iedereen werkt voor elkaar. Als we dit kunnen volhouden, en waarom zouden we niet, dan gaan we dit seizoen opnieuw een sterk resultaat neerzetten. Elite Gold  halen, een plaats dus bij de eerste vijf in de reguliere Belgische competitie, is een must maar zeker haalbaar.”

Student sportmanagement

Jarne combineert zijn job als basketter met studies master LO en Bewegingsleer, richting sportmanagement. Hij is bezig aan zijn  laatste half jaar, vertelt hij ons tevreden. Op de vraag of hij later misschien manager van de club wil worden, lacht hij “dat is iets voor de verre toekomst.  Eerst zo lang mogelijk zelf basketten en dan zien we wel.”

Wie is Jarne Lesuisse?

  • 23 jaar en 1m90
  • Startte met basketbal bij Nieuwerkerken BBC
  • Kwam op zijn 18de naar Hubo Limburg United
  • Heeft een vriendin
  • Woont samen met …. Wout Leemans
  • Student master LO en Bewegingsleer – optie Sportmanagement

 

 

 

 

 

 

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Hubo en Limburg United vieren 10 jaar partnerschap en lanceren stickerboek!

Het is dit seizoen dubbel feest bij Hubo Limburg United! De club viert niet alleen zijn 10de verjaardag, maar ook het 10-jarig partnerschap met hoofdpartner Hubo. In een interview met Tom Heeren, CEO van Groep Heeren met o.a. 21 Hubo-winkels, blikken we terug op de…

Breaking news Business Community

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel nu je tickets en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2023-2024!
  
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn