Bij IMPACT geloven we dat iedereen de wereld kan veranderen. Want iedereen kan iets dat niemand anders kan. Iedereen heeft iets dat niemand anders heeft.

 

Dat talent spotten en doen groeien: da’s onze job, met bouw en techniek als ons terrein. 

Als gespecialiseerd uitzendkantoor met 23 kantoren in België en 1 in Polen focust IMPACT op de werving en begeleiding van zowel arbeiders als bedienden.

 

Als een bevlogen coach helpen we onze kandidaten en werkgevers om hun doelen te bereiken. 

Met het juiste talent bij de juiste werkgever, wordt alles beter. 

IMPACT, jij maakt het!

Interview met Eric Dantinne, CEO van IMPACT en bestuurslid van HLU

 

Hoe is de samenwerking tussen Hubo Limburg United en IMPACT tot stand gekomen?

Maarten Bostyn is naast voorzitter van Hubo Limburg United ook afgevaardigd bestuurder bij Isola. Isola was al jarenlang een trouwe klant van IMPACT en zo is de bal aan het rollen gegaan om onze samenwerking uit te breiden. Maarten zocht sponsors voor het basketbalteam en dacht aan IMPACT als een belangrijke Limburgse onderneming die zorgt voor tewerkstelling. Wij vonden het meteen een goed idee, temeer omdat in de naam Hubo Limburg United onze provincie centraal staat: het gaat over meer dan Hasselt alleen. Limburg is de bakermat van zowel Hubo Limburg United als IMPACT en ligt ons dus logischerwijs nauw aan het hart.

Bijgevolg is IMPACT sinds het seizoen 2015-2016 trotse sponsor van Hubo Limburg United. We besloten na enkele jaren om nog een stap verder te gaan: vanaf 2018 prijkt ook ons logo op de shirts.

Wat is het belang van sport, en in het bijzonder basketbal, voor IMPACT?

IMPACT wil op een actieve en waardevolle manier bijdragen aan de samenleving. We investeren in de duurzame ontwikkeling van talent door onze kandidaten en uitzendkrachten te helpen om het écht te maken. Deze mindset trekken we graag door naar de sportwereld: we hopen dat door onze steun meer baskettalenten de mogelijkheid krijgen om zich te ontplooien en hun dromen waar te maken. Op deze manier proberen we ook anderen te stimuleren om hun sociale en sportieve rol te spelen.

Welke kernwaarden van IMPACT kan je ook terugvinden in het Hubo Limburg United DNA?

Er is enorm veel analogie tussen wat IMPACT doet en wat de sporters van HLU doen. Net zoals hen, leveren we ook bij IMPACT dagelijks inspanningen om onze doelen te bereiken. We zoeken voortdurend naar manieren om ons hoogste niveau te halen en onszelf te blijven verbeteren. Je bereikt niets zonder steeds het beste van jezelf te geven: no pain, no gain. Nooit opgeven, altijd blijven leren en jezelf onderscheiden om uit te kunnen blinken: het DNA van Hubo Limburg United en dat van IMPACT is een 1-op-1-match.

Daarnaast merken we dat mensen zich dankzij sport op een andere manier kunnen profileren. Met andere woorden: wanneer mensen sporten, leer je de andere kant van die persoon kennen. Dat is ook de aanpak of benadering die IMPACT hanteert bij haar kandidaten: we moeten hen heel goed leren kennen om zo het beste in hen naar boven te halen en ze te kunnen matchen met de vacatures die hen het meest op het lijf geschreven zijn.

Tot slot is basket een teamsport pur sang. Net zoals bij Hubo Limburg United, kan een individu nooit zoveel bereiken als een team. Ook bij IMPACT is elke collega afhankelijk van het niveau en het werk van zijn of haar collega’s. We zijn als bedrijf een familie en ademen die sfeer ook uit. Die familiale sfeer vind je ook terug in de baskethal van HLU waar je naar de wedstrijden gaat kijken met je partner, kinderen, vrienden, collega’s … en iedereen geniet. Er beweegt altijd wel wat.

Kortom: heel veel waarden die belangrijk zijn in de sport- en basketwereld, sluiten ontzettend nauw aan bij de waarden die IMPACT hoog in het vaandel draagt. Tel daarbovenop dat de roots en het hoofdkantoor van IMPACT in Limburg liggen en het vormt het cement voor een heel toffe samenwerking met dé Limburgse trots in het basketbal. Passie, kwaliteit en respect lopen als een rode draad door onze beide organisaties.

 
IMPACT voerde recent een rebranding door, hoe is het bedrijf geëvolueerd in de afgelopen jaren?

IMPACT is in 1999 gestart als een generalistisch uitzendkantoor. Pas vanaf 2012 legden we de focus sterk op bouw en techniek. Het is altijd ons doel geweest om persoonlijk én innovatief te zijn om onze kandidaten, klanten en collega’s op de best mogelijke manier te kunnen helpen. De voorbije jaren hebben we enorme stappen gezet, onder meer op het vlak van digitalisatie en automatisatie. We investeerden zeer sterk in tools, software en een nieuwe website: we zetten kortom alles in het werk om elk proces zo eenvoudig en duurzaam mogelijk te maken.

Deze digitale versnelling ging gepaard met een rebranding, de kapstok van het sterke IMPACT-verhaal. Wij geloven oprecht dat iedereen het kan maken: dat moeten we ook uitstralen naar de specialisten van vandaag en morgen. Dat kan alleen met een modern merk en een frisse look-and-feel die aanspreekt. Wij zijn fan, maar oordeel vooral zelf wat jullie van ons nieuw logo op de shirts van Hubo Limburg United vinden (lacht).

Voor welke diensten kan je allemaal bij IMPACT terecht?

IMPACT is een uitzendkantoor voor zowel arbeiders als bedienden in bouw of techniek. We focussen voornamelijk op de werving en begeleiding van die straffe specialisten. Bedrijven doen beroep op IMPACT als een echt instroomkanaal. 70% van onze uitzendkrachten krijgt dan ook een vast contract na een succesvolle interimperiode. Heel wat kandidaten kunnen zelfs meteen vast in dienst bij onze klanten.

Enerzijds zoeken we die kandidaten in België: we hebben 23 kantoren waardoor je altijd wel een IMPACT-kantoor in je buurt vindt. Anderzijds rekruteren we sinds 2006 ook buitenlandse kandidaten met onder meer een kantoor in Polen en Roemenië. Deze buitenlandse experts krijgen een specifiek traject op hun maat waarbij ze kunnen rekenen op huisvesting en persoonlijke coaching. Het is een succesformule waar steeds meer bedrijven voor kiezen.

Maar dat is niet alles: via onze zusterbedrijven Talent Link en Nova Engineering focussen we evenzeer op hoger opgeleide profielen. Waar Talent Link kiest voor werving en selectie, kan je bij Nova Engineer terecht voor projectsourcing van onder meer ingenieurs en technisch bedienden. Op die manier kunnen we samen een uitgebreide service aanbieden.

Welk publiek willen jullie bereiken met je partnership bij Hubo Limburg United?

Het doel is tweeledig: uiteraard willen we onze naamsbekendheid vergroten. Dat doen we door onder meer netwerkactiviteiten te organiseren met zowel klanten als met andere bedrijven uit de regio. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en ook nieuwe samenwerkingen opstarten. De focus ligt dus voornamelijk op bedrijven, maar anderzijds nemen we ook allerlei initiatieven om het basketpubliek aan te spreken. Denk maar aan onze jaarlijkse sponsoravond waarbij we ons op een leuke manier richten naar de toeschouwers in de baskethal.

Natuurlijk mikken we in dat publiek ook op de experts in bouw en techniek. Dat kunnen zowel arbeiders als bedienden zijn. Ook voor mensen die een carrièreswitch overwegen, bekijken we wat de opties zijn.

IMPACT is ook trouwe partner van onze HLU Business Community. Hoe belangrijk is netwerken voor jou?

De markt is de laatste jaren enorm geëvolueerd in de richting van een kandidatenmarkt, maar het is een open deur intrappen dat het cruciaal blijft om trouwe klanten bij je te houden en ook nieuwe klanten aan te trekken. We moeten zonder twijfel top of mind blijven bij bedrijven om zo opportuniteiten te kunnen spotten én ze daadwerkelijk te grijpen.

Omdat IMPACT een bedrijf is dat zich vooral focust op kmo’s, moeten we wel non-stop nieuwe klanten zoeken en genereren. Daar zit een enorme troef van de HLU Business Community: er zijn heel wat kmo’s uit Limburg, maar het gaat ook breder. Zo zitten er zitten ook heel wat bedrijven uit regio Antwerpen die al jaren een trouwe partner zijn.

Wat is het verschil tussen onze HLU Business Community en andere netwerkgroepen?

We hebben de voorbije jaren met de HLU Business Community bewust wat minder, maar wel meer gerichte events georganiseerd. Concreet brengen we een beperktere groep samen, zodat de deelnemers meer rechtstreeks contact met elkaar kunnen hebben. Die aanpak maakt het veel persoonlijker en doeltreffender dan een netwerkevent met vaak honderden of zelfs duizenden deelnemers.

Het type van events varieert ook enorm: we gingen ooit op een circuit racen, namen deel aan de opnames van een Vlaamse film … Het gaat veel verder dan de klassieke manier van netwerken. Iedereen kan bovendien kiezen aan welke events hij of zij wil deelnemen. Het is cliché, maar het klopt: de focus ligt niet op kwantiteit, maar kwaliteit.

Tot slot wil ik een pluim op de hoed van Hubo Limburg United steken. De mensen binnen HLU zijn erg betrokken bij de organisatie van de events. Dat zorgt ervoor dat het makkelijker is om meteen in contact te komen met de verantwoordelijke persoon van de deelnemende bedrijven.

Om af te sluiten: wat is je favoriete HLU-moment?

De eerste bekerfinale in 2017 was een absoluut topmoment. We gingen helaas de boot in tegen Oostende. Je kan dus al raden dat de revanche die we in 2022 namen in de bekerfinale – met onze stunt tegen datzelfde ongeslagen Oostende – een onvergetelijk moment was. Het is een prachtige mijlpaal voor een club met dit budget en het maakt de cirkel rond. Al is dat laatste misschien niet de juiste woordkeuze, want we willen samen uiteraard nog veel meer successen boeken. Zo kijk ik er enorm naar uit wat de BNXT League nog verder zal teweegbrengen.

 

Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn